Mergi la conţinutul principal

Capac de beton montat în urmă cu doar câteva luni, făcut ”praf” pe bulevardul Cuza

* conducerea Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” exclude posibilitatea ca lucrarea executată în ianuarie să fi fost prost făcută * ”E un beton armat gros de 10 centimetri pe care cineva a încercat să-l spargă pentru a fura grilajul metalic”, spune conducerea companiei

 

Un ”guler” din beton pus pe poziţie, la începutul acestui an, în jurul unui capac metalic tip grilaj al unui cămin de canalizare situat pe bulevardul Cuza, la intersecția cu strada Mihai Eminescu, s-a degradat atât de tare încât a trebuit refăcut. O echipă de lucru a Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila a ridicat la cotă capacul respectiv, încastrându-l în beton, în data de 10 ianuarie a.c., pe o vreme nu tocmai prietenoasă. Deși ar fi trebuit să reziste pe poziție ani de zile, structura din beton armat s-a degradat, subit, spre sfârșitul lunii august, fărâmițându-se atât de tare încât a trebuit refăcută, deoarece n-ar fi mai rezistat prea mult sub traficul intens din acea intersecție foarte circulată. Muncitorii CUP ”Dunărea” au început reparațiile ieri. Conducerea companiei ne-a declarat că nu se pune problema unui defect de construcție, chiar dacă betonul a fost turnat în plină iarnă. ”Betonul era foarte rezistent, avea armătură și o grosime de 10 centimetri. Nu s-a crăpat pentru că a fost prost făcut ci pentru că a fost spart intenționat de cineva care, cel mai probabil, a vrut să fure grilajul metalic. Existau urme clare de acțiune intenționată, nu știu ce scule s-au folosit dar era clar că betonul s-a spart din cauza unor lovituri aplicate cu un obiect metalic. După ce am fost sesizat în legătură cu această problemă, am fost personal la fața locului și m-am convins că nu este vorba despre o lucrare realizată necorespunzător ci despre o acțiune intenționată a cuiva care a încercat să sustragă acel grilaj metalic. Nu e prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situație”, ne-a declarat Silviu Mangiurea, directorul CUP ”Dunărea”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro