Mergi la conţinutul principal

Brăila noastră. Cu tigaia înainte!

Nu ştiu cum reuşim noi, brăilenii, să ne dăm în spectacol şi să ne umplem de ridicol când vine vorba de reduceri sau de oferte. Ne plângem zi de zi că suntem săraci şi că nu reuşim să facem faţă cheltuielilor, că viaţa este din ce în ce mai grea, sau că preţurile au luat-o razna şi nu avem bani de medicamente sau, că nu avem ce pune pe masă. Dar, atunci când auzim de o promoţie, ne ia Dumnezeu minţile şi ne călcăm în picioare pentru lucruri care, fie vorba între noi, chiar nu ştiu dacă ne sunt de strictă necesitate. Aşa s-a întâmplat şi joia trecută, când, după ce s-a mediatizat inaugurarea unui nou supermarket, sute de brăileni au stat la coadă cu noaptea în cap, iar când s-a deschis magazinul, au dat buzna, au forţat uşile, s-au călcat în picioare, s-au împins, s-au jignit şi au năvălit peste rafturi pentru a putea pune mâna pe cât  mai multe... tigăi.

Pentru produsele respective fuseseră anunţate reduceri cu mult timp înainte de deschiderea supermarketului, iar brăilenii care vânează oferte s-au înarmat cu răbdare, dar şi cu forţă, pentru acest eveniment. Unii dintre ei au reuşit astfel să facă faţă îmbrâncelilor şi să smulgă de pe rafturi câte cinci-şase sau chiar zece tigăi; să fie acolo, că nu se ştie ce vremuri mai vin...

Imaginile desprinse din bătaia pe tigăi a făcut deliciul presei şi a apărut pe toate posturile de televiziune câteva zile la rând, iar noi, brăilenii, am fost din nou etichetaţi drept bătăuşi, huligani, sărăntoci care aleargă după chilipiruri. Altfel spus, am reuşit din nou să ne facem de râs în ochii întregii ţări.

Obişnuiţi din secolul trecut cu statul la coadă, sau, neavând altceva mai bun de făcut, unii concitadini au ajuns să se îmbrâncească, să se jignească şi să se calce în picioare, fără să ţină cont de nimic, pentru nişte reduceri la produse, iar oamenii legii, cei care ar trebui să menţină ordinea şi disciplina în astfel de cazuri, au alte probleme de rezolvat .

Scene la fel de jenante am mai umărit şi la bătaia pentru hârtie igienică într-un alt hipermarket din Brăila, dacă vă mai amintiţi. Atunci, pentru că marfa era la promoţie, amatorii de chilipiruri au golit rafturile rapid, iar ceilalţi clienţi, care n-au mai avut răbdare ca angajaţii să aducă alta, au năvălit în depozit şi şi-au luat singuri câte pachete cu hârtie igienică au dorit, pentru că, urmau vremuri grele.

Atunci, ca şi acum, oamenii s-au îmbrâncit, s-au îmbulzit, şi-au adresat cuvinte jignitoare, au oferit un spectacol grotesc în faţa întregii ţări, dar nimeni nu a intervenit pentru a împiedica această tragicomedie. Oamenii de ordine, poliţiştii locali, jandarmii, care ar fi putut opri ostilităţile, cum fac  de obicei, s-au epuizat brusc şi i-au lăsat pe amatorii de chilipiruri să se lupte corp la corp pentru...o tigaie.

Dacă nu ar fi de râs, este de plâns...să vezi o masă de oameni luptându-se parte în parte pentru a smulge încă o tigaie în plus. La noi, la Brăila, comerţul a devenit o arenă de circ, iar inaugurarea unor supermarketuri, lansarea unor oferte sau alte reduceri, se lasă de fiecare dată cu bătaie şi cu scandal, fie că este vorba despre tigăi sau despre...hârtie igienică. Şi totuşi, această mascaradă sau... nebunia luptei pentru tigăi, de ce nu a fost oprită de oamenii de ordine?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu