Brăila are prima echipa mobilă pentru copiii cu dizabilităţi din ţară | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Brăila are prima echipa mobilă pentru copiii cu dizabilităţi din ţară

* noua structură va oferi servicii copiilor cu dizabilităţi, la domiciliul acestora * echipa a primit un microbuz care va fi dotat cu aparatură de recuperare

Echipa mobilă pentru copiii cu dizabilităţi din Brăila, prima de acest fel din ţară, a fost lansată oficial în activitate ieri, în prezenţa directorului general al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Elena Tudor, a autorităţilor locale şi a specialiştilor în domeniu. Noul serviciu oferit copiilor cu dizabilităţi, la domiciliul acestora, a fost înfiinţat în cadrul proiectului "Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii", în valoare de peste 2,9 milioane euro, finanţat prin mecanismul financiar al Spaţiului Economic European. Proiectul a fost implementat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila. Echipa mobilă de la Brăila este prima dintre cele douăzeci de astfel de structuri din ţară şi a primit în dotare un microbuz special care va fi adaptat şi dotat cu echipamente de recuperare, de fizioterapie, kinetoterapie, etc. Echipa mobilă este una pluridisciplinară, formată din logoped, kinetoterapeut, terapeut ocupaţional, medic pediatru, educator specializat, asistent social. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect vor fi copiii cu dizabilităţi îngrijiţi în familie sau care beneficiază de măsura de protecţie specială a plasamentului în reţeaua de asistenţă maternală sau la o persoană/familie.

Peste 1.000 de copii cu dizabilităţi la Brăila

În deschiderea conferinţei de lansare, directorul general al DGASPC Brăila, Alexandru Sculschi, a subliniat importanţa unui asemenea proiect, ce a beneficiat de susţinere din partea Consiliului Judeţean, ţinând cont de faptul că în judeţ există aproape 1.000 de copii cu dizabilităţi, dintre care 440 în mediul rural, pentru care accesul la un centru de recuperare era foarte dificil. "Suntem aici pentru a lansa echipa mobilă, o premieră în sfera de activitate a protecţiei copilului, care va asigura un set de servicii specializate copiilor cu dizabilităţi aflaţi în familii şi nu în sistemul de protecţie", a spus Alexandru Sculschi. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, şi-a exprimat disponibilitatea de a cofinanţa din bugetul judeţului şi alte proiecte ale instituţiilor publice care atrag fonduri europene la Brăila, iar subprefectul Veronica Macri a susţinut ideea realizării de proiecte care să acorde şanse copiilor. Prezentarea proiectului a fost făcută de către directorul DGPC, Elena Tudor, care a precizat că nu Ministerul Muncii a ales localităţile în care se înfiinţează echipe mobile, ci judeţele respective şi-au exprimat această intenţie. "Brăila este unul dintre judeţele care şi-au manifestat intenţia de a înfiinţa un astfel de serviciu şi felicit Direcţia pentru acest lucru, pentru că nu sunt decât 20 în ţară. La Brăila este prima lansare a echipelor mobile din ţară, de fapt mai este una la Turnu Severin, iar asta este o confirmare a faptului că lucrurile sunt pe drumul cel bun", a declarat Elena Tudor. În cadrul sesiunii de lansare au mai luat cuvântul Cristina Gheorghe, şeful Serviciului evaluare complexă a copilului cu dizabilităţi - echipa mobilă, dar şi reprezentanţi ai părinţilor copiilor cu dizabilităţi şi specialişti în domeniul protecţiei copilului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro