Mergi la conţinutul principal

Brăila, în straie de sărbătoare

De câteva zile, Brăila s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. În perioada 10-15 august, străvechea urbe de la malul Dunării se scaldă în soarele de vară  cu strălucirea de odinioară, dată de tradiţiile strămoşeşti, dar şi de fastul vremurilor de astăzi. Zilele Brăilei au reuşit să adune în acest an brăilenii atât pe Esplanada Dunării, cât şi în alte locaţii din oraş, astfel încât toate grijile de peste an parcă s-au topit în acordurile line ale cântecului popular sau în recitalurile pline de exuberanţă de pe faleza Dunării, din Grădina Mare  sau din alte parcuri în care locuitorii acestui oraş au înţeles să sărbătoreasă împreună câteva zile de odihnă şi de relaxare.

Fie că a fost vorba despre parada portului popular românesc, desfăşurată pe Calea Călăraşilor, de la Liceul “Edmond Nicolau” şi până pe platoul din faţa Primăriei, unde s-a încins o horă cu toţi participanţii la festivalul de folclor din toate zonele ţării, alături de primarul şi viceprimarul Brăilei, fie că a fost vorba despre teatrul pentru copii, muzica de jazz sau de acordurile de fanfară care s-au auzit în diverse zone ale oraşului, despre expoziţia de nave marinăreşti, de parada maşinilor de epocă sau de diverse alte concursuri sau jocuri, brăilenii s-au bucurat în aceste zile de sărbătoarea oraşului. Faleza Dunării a devenit un adevărat furnicar, cu tarabe deschise până la miezul nopţii şi  cu diverse ritmuri de muzică de la o terasă la alta, esplanada Dunării a devenit neîncăpătoare în serile în care au concertat artişti de seamă ai muzicii uşoare româneşti sau interpreţi de muzică populară, iar brăilenii s-au bucurat de diversitatea manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Dincolo de frumuseţea scăldată în luminile scenei de pe Esplanada Dunării, de aplauze  sau de ofertele comercianţilor care şi-au expus pe faleză produse tradiţionale româneşti sau diverse alte oferte, brăilenii au demonstrat încă o dată că ştiu să se distreze şi să se bucure de câteva clipe de muzică şi bună-dispoziţie. Am fost zilele acestea pe faleză şi m-am bucurat de paleta largă de evenimente derulate cu prilejul Zilelor Brăilei, de muzică, de dansuri şi de recitalurile oferite de interpreţii invitaţi în acest an la binecunoscutele manifestări. Am stat până târziu, în noapte şi am urmărit programele desfăşurate pe scena de la malul Dunării. Dar, ştiţi ce a ştirbit din frumuseţea acestor seri? Ei bine, sunt sigură că toţi participanţii la aceste evenimente au constatat acelaşi lucru: oricât de frumoasă ar fi atmosfera creată de Primăria Municipiului şi oricât de valoroşi ar fi artiştii care evoluează pe scenă, noi nu reşim să păstrăm curăţenia într-un loc public, nu ştim să aruncăm peturile sau resturile de mâncare la coşul cu gunoi, nu suntem în stare să stăm la un spectacol fără să lăsăm în urmă un covor de seminţe de foarea-soarelui... Târziu, în noapte, când acordurile  muzicii se stingeau pe scena de pe Esplanada Dunării, faleza era plină de peturi, de hârtii, de chiştoace. Şi nu era nimeni care să se întrebe de ce?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro