Skip to main content

Bancile bat apropouri celor care au bani la ciorapi

Bancile au inceput sa-si incurajeze tot mai mult clientii sa economiseasca pe termen lung. Alpha Bank, Bancpost si BRD au ales sa isi bonifice clientii cu o dobinda ce creste gradual odata cu timpul scurs de la data inceperii economisirii. In functie de politica fiecarei banci, dobinda poate creste lunar sau semestrial.
Bancpost si Alpha Bank vireaza dobinda lunar in contul curent al clientului, iar in cazul BRD, ea se capitalizeaza semestrial.
Alpha Bank a lansat, la finele lunii trecute, cel mai nou produs de acest gen, Alpha Progressive. Depozitul, disponibil in lei sau euro, poate fi constituit in doua variante la alegere, cu scadenta la sase luni sau la un an. Pentru oricare dintre optiunile alese, dobinda este fixa, creste lunar si este transferata automat in contul curent al clientului. In functie de moneda aleasa, suma minima de constituire a acestui depozit este de 1.000 de lei, respectiv 500 de euro.
Pina la 1 septembrie, acest produs de economisire beneficiaza de dobinzi promotionale. Astfel, pentru depozitele constituite pe un an, dobinda porneste de la 5% pentru depozitele constituite in lei in prima luna si ajunge la 12,5% in luna a 12-a, iar pentru depozitele constituite in euro, de la 2% pina la 6,5%
Pentru varianta scadenta la sase luni, in cazul depozitelor constituite in lei dobinda pleaca de la 5,5% si ajunge la 10%, iar pentru depozitele in euro, de la 2,50% la 5,50%.
Produsul este insotit de un pachet de produse si servicii suplimentare, respectiv un cont curent deschis si administrat gratuit, AlphaCard Visa Electron oferit gratuit prin intermediul caruia poate fi retrasa dobinda acumulata din depozit si acces la Alpha Click, serviciul de Internet Banking.

Pas cu pas, la Bancpost

Depozitul "Pas cu Pas" introdus recent de Bancpost benefriciaza si el de o dobinda crescatoare de la o luna la alta. El poate fi constituit pe o perioada de 360 de zile, timp in care dobinda va creste progresiv, pina la maturitate si este depusa intr-un cont curent asociat.
Suma minima de constituire a depozitului este de 500 de lei, euro sau dolari si nu este limitaa de un prag maxim. Banca nu permite depuneri ulterioare in contul de depozit si nici nu face restituiri partiale din suma depozitata.
Daca banii sint retrasi inainte de scadenta, clientul va primi dobinda pentru toate intervalele intregi de 30 de zile in care este mentinut depozitul, insa pe intervalul complet dobinda va fi zero. Ea incepe de la 4% si ajunge la 10% pentru lei, pentru euro porneste de la 2,5% si atinge in final 5,5%, iar pentru dolari dobinda creste de la 3% la 7%.

In trepte, la BRD

Al treilea produs de economisire in trepte este oferit de BRD. Depozitul "Progresso" se constituie pe termen de 3 ani divizati in sase semestre aniversare a cite 180 de zile fiecare. Produsul este disponibil in euro sau dolari, dobinda fiind garantata prin contract. Oricind, pot fi facute depuneri suplimentare, in numerar sau prin virament, in aceleasi conditii de remunerare progresiva.
depunerile suplimentare trebuie sa se incadreze intr-o limita ce nu va depasi de 10 ori depunerea initiala sau plafonul maxim de 50.000 de euro sau dolari.
Dobinzile se bonifica dupa cum urmeaza: 2,75% in semestrul I, 2,85% in semestrul II, 3% in semestrul III, 3,25% in semestrul IV, 3,50% in semestrul V si 4% in semestrul VI. La expirarea termenului, disponibilitatile acumulate in depozitul Progresso sint transferate automat in contul curent al clientului mentionat in contractul de constituire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu