Mergi la conţinutul principal

Băi, infractorule!

Minţi sau eşti prost, atunci când vorbeşti despre o lovitură de stat referindu-te la mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei. Încerc să cred că habar nu ai ce e aia o lovitură de stat. Dar hai să-ţi explic aşa, mai pe înţelesul tău de infractor cu tendinţe de dictator. O lovitură de stat nu se dă vineri seara, în weekend, în faţa unei clădiri goale, înconjurată de jandarmi. O lovitură de stat nu se dă de câţiva indivizi puşi pe harţă, provocatori, dintr-o mulţime de 100.000 de oameni paşnici. Aşa, orice încăierare a unei galerii cu nişte jandarmi ar putea fi definită ca lovitură de stat.

Un miting nu înseamnă o lovitură de stat. Dar de fapt cred că ştii asta, dar îţi place să minţi, ca un infractor ce eşti. Nici măcar un miting antiguvernamental nu e lovitură de stat. Dacă cineva protestează împotriva unor penali care au pus mâna pe putere, împotriva unui infractor care conduce de fapt România, împotriva unei proaste de care infractorul se foloseşte ca să conducă România şi împotriva unor incompetenţi, mincinoşi şi agramaţi care guvernează România asta nu înseamnă că vrea să dea o lovitură de stat. Înseamnă că-şi strigă nemulţumirea, revolta, indignarea faţă de infractorii, penalii şi analfabeţii care conduc România.

Minţi sau eşti prost când vorbeşti despre faptul că oamenii care au participat la acel miting au fost plătiţi. Nu, au fost acolo - şi am fost acolo - strict pentru motivele de mai sus. Pentru că tu, un infractor, te foloseşti de o proastă ca să prosteşti o ţară - sau nişte milioane de oameni - ca să scapi tu şi gaşca ta de nişte condamnări. Poate aşa se obişnuieşte la mitingurile voastre, să plătiţi oamenii ca să vină pentru a vă susţine şi pentru a părea că sunteţi iubiţi, dar la mitingurile împotriva voastră oamenii vin din convingere. Vin pentru că tu, un infractor, conduci o ţară cu ajutorul unei proaste. Vin pentru că nu-i în regulă ca o gaşcă de penali să guverneze pentru infractori. Vin pentru că nu vă iubesc. Da, vin pentru că vă urăsc. Dar asta nu înseamnă că participă la o lovitură de stat.

O lovitură de stat n-ar fi nici dacă ar intra peste voi Armata, v-ar aresta pe toţi şi v-ar băga la bulău, acolo unde vă este locul, pentru atentat la siguranţa naţională şi trădare. Da, Armata este comandată de Preşedinte, care chiar ar putea face asta, dacă ar vrea. Iar Preşedintele, ce să vezi, chiar reprezintă statul român. Că aşa zice Constituţia. Tu, un infractor, nu reprezinţi decât anormalitatea acestei ţări, iar o intervenţie a Armatei ar fi doar o curăţenie. Cam cum se întâmpla în Turcia, până de curând, unde Armata era garantul reinstaurării normalităţii în faţa unora care o luau razna şi se vedeau dictatori.

De fapt, doar cei cu veleităţi de dictatori se simt ameninţaţi de lovituri de stat... De conspiraţii, de agenturi străine. Dar tu nu eşti dictator, ci doar un infractor. Şi apropo, cred că ai zilele numărate în fruntea găştii. Dar stai liniştit, nu va fi vorba despre o lovitură de stat. E doar o lovitură a găştii. O lovitură internă, pe la spate, pe „neve” adică, ca la puşcărie - infractorii ştiu. O lovitură a găştii de Voluntari, cu şiş de la Brăila. O lovitură mai cruntă decât o lovitură de stat. Măcar cei daţi jos în urma unei lovituri de stat intră în istorie. Cei daţi jos de propria gaşcă doar dispar din peisaj. Ar fi un sfârşit demn de un infractor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro