Skip to main content

Avalansa de incendii in ziua de Pasti

Pompierii braileni au avut o zi de Pasti foarte solicitanta, mult mai grea decit anul trecut. Astfel, daca in 2006, de Pasti, s-au confruntat cu doar doua incendii, de data asta au fost solicitati pentru stingerea a nu mai putin de sapte, din care trei provocate de candele si luminari. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, insa pagubele materiale sint substantiale. Primul sinistru a fost semnalat in noaptea de Inviere, la ora 1.48, pe Str. Cazasului, la nr. 78. Focul a pornit de la o candela si a distrus toate bunurile dintr-o incapere - fotolii, canapea, vitrina, televizor, sifonier etc. Pompierii au reusit sa neutralizeze flacarile in jumatate de ora, salvind astfel restul locuintei.
La ora 3.18, a fost rindul Detasamentului Braila 2 sa intervina, in satul Valea Cinepii, unde, din cauza unui cablu electric neizolat corespunzator, a luat foc podul unei case si a unei anexe gospodaresti. A ars acoperisul, pe o suprafata de 170 metri patrati, focul fiind atit de puternic incit a fost nevoie de cinci ore pentru stingerea lui.
La 4.30 a intevenit din nou Detasamentul 1, in satul Cazasu Nou, unde a luat foc casa lui Hornet D., de la o luminare lasata nesupravegheata. A ars acoperisul unei camere si a unei bucatarii, interventia pompierilor incheindu-se la ora 7.00.
In ziua de Pasti, la ora 11.07, Garda 3 Ianca a fost solicitata in comuna Mircea Voda, unde izbucnise un incendiu din cauza scaparilor de gaze din aragazul lui Anghel M. Au ars bucataria si o anexa gospodareasca, fara a se inregistra victime. Flacarile au fost stinse pina la 11.50. La ora 12.02, Detasamentul 1 a fost chemat pe Str. Dacia, intr-un apartament unde se aprinsesera citeva obiecte, tot din cauza unei luminari. Din fericire, distrugerile provocate de acest incendiu au fost minime. In schimb, focul izbucnit patru ore mai tirziu, in gospodaria lui Andronache C., din comuna Cazasu, a facut scrum patru tone de lucerna. De aceasta data, de vina a fost fiul, in virsta de 5 ani, al proprietarilor, care s-a jucat cu chibriturile linga capita cu fin. Ultima interventie a Detasamentului 1 din ziua de Pasti s-a produs in jurul orei 20.05, si a constat in stingerea focului ce cuprinsese un autoturism Dacia Logan parcat pe Str. Bastionului. Incendiul, ce a distrus citeva cabluri electrice ale masinii, a fost cauzat de un scurtcircuit electric.
In a doua zi de Pasti, pompierii Detasamentului 1 au avut doua interventii, in ambele fiind vorba de aprinderea, pe suprafete destul de mari, a vegetatiei uscate. Primul a fost semnalat in jurul orei 11.24, la cimitirul Sf. Maria, de pe Calea Galati, iar al doilea, la ora 16.00, pe Sos. Rimnicu Sarat. In ambele situatii de vina au fost persoane ramase neidentificate care au aprins resturi de vegetatie si au lasat focul nesupravegheat.
Si ieri, in a treia zi de Pasti, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu, in comuna Zavoaia, in gospodaria Cristinei I., unde un cos de fum amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile a dus la distrugerea unei bucatarii. Focul a izbucnit in jurul orei 1.00 si a fost stins de pompierii Garzii 4 Insuratei pina la 1.45.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu