Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avalansa de incendii in ziua de Pasti

Pompierii braileni au avut o zi de Pasti foarte solicitanta, mult mai grea decit anul trecut. Astfel, daca in 2006, de Pasti, s-au confruntat cu doar doua incendii, de data asta au fost solicitati pentru stingerea a nu mai putin de sapte, din care trei provocate de candele si luminari. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, insa pagubele materiale sint substantiale. Primul sinistru a fost semnalat in noaptea de Inviere, la ora 1.48, pe Str. Cazasului, la nr. 78. Focul a pornit de la o candela si a distrus toate bunurile dintr-o incapere - fotolii, canapea, vitrina, televizor, sifonier etc. Pompierii au reusit sa neutralizeze flacarile in jumatate de ora, salvind astfel restul locuintei.
La ora 3.18, a fost rindul Detasamentului Braila 2 sa intervina, in satul Valea Cinepii, unde, din cauza unui cablu electric neizolat corespunzator, a luat foc podul unei case si a unei anexe gospodaresti. A ars acoperisul, pe o suprafata de 170 metri patrati, focul fiind atit de puternic incit a fost nevoie de cinci ore pentru stingerea lui.
La 4.30 a intevenit din nou Detasamentul 1, in satul Cazasu Nou, unde a luat foc casa lui Hornet D., de la o luminare lasata nesupravegheata. A ars acoperisul unei camere si a unei bucatarii, interventia pompierilor incheindu-se la ora 7.00.
In ziua de Pasti, la ora 11.07, Garda 3 Ianca a fost solicitata in comuna Mircea Voda, unde izbucnise un incendiu din cauza scaparilor de gaze din aragazul lui Anghel M. Au ars bucataria si o anexa gospodareasca, fara a se inregistra victime. Flacarile au fost stinse pina la 11.50. La ora 12.02, Detasamentul 1 a fost chemat pe Str. Dacia, intr-un apartament unde se aprinsesera citeva obiecte, tot din cauza unei luminari. Din fericire, distrugerile provocate de acest incendiu au fost minime. In schimb, focul izbucnit patru ore mai tirziu, in gospodaria lui Andronache C., din comuna Cazasu, a facut scrum patru tone de lucerna. De aceasta data, de vina a fost fiul, in virsta de 5 ani, al proprietarilor, care s-a jucat cu chibriturile linga capita cu fin. Ultima interventie a Detasamentului 1 din ziua de Pasti s-a produs in jurul orei 20.05, si a constat in stingerea focului ce cuprinsese un autoturism Dacia Logan parcat pe Str. Bastionului. Incendiul, ce a distrus citeva cabluri electrice ale masinii, a fost cauzat de un scurtcircuit electric.
In a doua zi de Pasti, pompierii Detasamentului 1 au avut doua interventii, in ambele fiind vorba de aprinderea, pe suprafete destul de mari, a vegetatiei uscate. Primul a fost semnalat in jurul orei 11.24, la cimitirul Sf. Maria, de pe Calea Galati, iar al doilea, la ora 16.00, pe Sos. Rimnicu Sarat. In ambele situatii de vina au fost persoane ramase neidentificate care au aprins resturi de vegetatie si au lasat focul nesupravegheat.
Si ieri, in a treia zi de Pasti, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu, in comuna Zavoaia, in gospodaria Cristinei I., unde un cos de fum amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile a dus la distrugerea unei bucatarii. Focul a izbucnit in jurul orei 1.00 si a fost stins de pompierii Garzii 4 Insuratei pina la 1.45.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii