Mergi la conţinutul principal

Avalanşă de spectacole de Zilele Brăilei

Multitudinea de spectacole şi parade găzduite de cele mai importante zone de promenadă ale oraşului au trezit Brăila la viaţă în acest sfârşit de săptămână. Deşi nu a mai apelat la nume consacrate din industria divertismentului, ca în alţi ani, Primăria a reuşit să organizeze o ediţie a Zilelor Brăilei pentru toate gusturile şi categoriile sociale. După serbările marinăreşti şi Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare, desfăşurate miercuri şi joi, brăilenii au fost invitaţi să asiste şi în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică la concerte de toate genurile, derulate atât pe scena de la Esplanadă, cât şi în Parcul Monument, Staţiunea Lacu Sărat, Grădina Mare sau Piaţeta Lyra. În toate aceste zile, începând cu ora 18.30, pe Str. Mihai Eminescu (fosta Regală) s-au plimbat personaje îmbrăcate în costume de epocă şi măşti de carnaval, clovni şi acrobaţi pe picioroange care au atras privirile trecătorilor, mai ales ale copiilor, pe care i-au antrenat în tot felul de jocuri. Totodată, toţi cei interesaţi s-au putut plimba gratuit cu două trăsuri de epocă, pe strada Regală şi în centrul vechi. De asemenea, în fiecare seară au fost proiectate, în Piaţeta Lyra, filme ruseşti.
Vineri, comunităţile etnice din Brăila au defilat în costume tradiţionale pe faleză, după care au susţinut un spectacol la Esplanadă. Tot vineri, în Piaţeta Lyra, în cadrul unei ceremonii ce a devenit deja o tradiţie, primarul Aurel Simionescu a oferit flori şi premii în bani familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.
Sâmbătă, trupe folclorice sosite din toată ţara au făcut o paradă în costume tradiţionale româneşti, pe Bulevardul Independenţei, oprindu-se la scena de pe Esplanadă, unde a avut loc festivalul "Lină Chiralină". Înainte de spectacolul folcloric, brăilenii aflaţi în zona Esplanadei au putut asista la o demonstraţie de culturism , apoi la o prezentare de modă cu influenţe etnografice. Tot un spectacol folcloric, cu interpreţi din judeţul nostru, a avut loc sâmbătă şi în Grădina Mare.
Duminică, pe Esplanadă, s-a desfăşurat spectacolul de gală a festivalului "Lină Chiralină" apoi, începând cu ora 20.00, s-a schimbat registrul muzical, scena fiind cedată trupelor rock "Sound in the attic" şi "Sfera". În Grădina Mare, Staţiunea Lacu Sărat şi Parcul Monument au cântat artişti brăileni de muzică uşoară, iar în parcarea de lângă Primărie a avut loc o demonstraţie de karturi, făcută de cercul de specialitate din cadrul Palatului Copiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro