Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile spera ca nivelul Dunarii va inceta sa creasca

Dunarea a continuat sa creasca, ajungind la o cota care ii ingrijoreaza pe administratorii digurilor brailene. Nivelul fluviului, inregistrat, ieri, la Braila, era de 642 cm, cu un centimetru mai mare decit in ziua precedenta, fiind vorba de o valoare care nu s-a mai inregistrat de foarte multi ani la Braila. Din fericire, dupa cum ne-a declarat Dan Ionel, directorul Sucursalei Arges, Ialomita, Siret a Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, prognozele indicau, pentru astazi, o stagnare la aceasta cota urmind ca, in urmatoarele zile, nivelul fluviului sa inceapa sa scada, putin cite putin. Va mai dura, insa, pina cind presiunea asupra digurilor se va diminua, astfel incit situatia este supravegheata, in permanenta, foarte atent. Pe digurile administrate de Sistemul de Gospodarire a Apelor Braila, in sectorul Noianu-Chiscani, taluzurile au fost intarite cu saci de pamint, fascine de nuiele si folii de polietilena, in punctele unde eroziunea era mai pronuntata. Si digurile care apara Insula Mare a Brailei sint tinute non-stop sub observatie, intervenindu-se unde este cazul pentru corectarea eroziunilor si tasarilor, operatiuni cu un grad redus de dificultate. A fost, insa, nevoie si de operatiuni mai complexe, cum sint completarile de terasament, intervenindu-se in acest sens la km 0, in dreptul fermei Strimba si la km. 20, la ferma Pantea.
Nivelul extrem de mare al Dunarii se face simtit din plin si in dreptul municipiului, apa ajungind, pe anumite portiuni, pina in apropierea bancilor de pe faleza.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii