Premiera i-a adus în lumina reflectoarelor pe 12 adolescenţi, împărţiţi în două echipe, care s-au întrecut în imaginaţie, voie bună şi talent. Fiecărei echipe i-au revenit câteva probe, diferite de ale celeilalte. Startul s-a dat printr-o "poveste în patru", cu titlu primit de la public, apoi urmând proba numită "Zapping", în care doi sau trei improvizatori începeau o acţiune, schimbând, la însemnul prezentatorului, stilurile firului povestirii. Am vizionat secvenţe de film istoric, dans modern, balet, operă, film SF, film de acţiune, telenovelă, Sandra Brown, horror. Unele dintre cele mai nostime momente au fost cele de "Discurs", când s-a tradus din limba japoneză despre cutremure, iar adversarul a vorbit despre efectele benefice ale ţuicii, numai că "specialistul" avea o adevărată problemă cu mâinile care nu se puteau controla - mâini care, de fapt, îi aparţineau unui alt coleg. Şi mai interesante au fost recitalurile a doi improvizatori, construite cu ajutorul a trei cuvinte primite de la spectatori. Ajunse la jumătatea spectacolului, cele două echipe s-au întâlnit la o probă comună, cea a întrebărilor. Ei nu puteau să poarte o conversaţie obişnuită, ci numai din interogaţii. A urmat o pauză muzicală, în interpretarea elevei Ramona Andreea Bivoleanu, clasa a IX-a A, de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", care ne-a surprins şi încântat cu o voce foarte bună, acompaniată de coregrafa Sophie Robinson, sosită tocmai din Londra. Amândouă au realizat un moment artistic excepţional şi emoţionant. În continuare, Dragoş Muscalu a creat o poveste la "Maşina de scris", ajutat de patru improvizatori care au au intrat în pielea personajelor sale. Dar o provocare şi mai mare a reprezentat-o încercarea de a folosi câte două obiecte identice - două beţe şi două bucăţi de material - în cât mai multe moduri posibile. Ultimele două probe au constat într-un interviu cu o persoană întruchipată de trei improvizatori, folosind câte un singur cuvânt fiecare, aceleaşi gesturi, aceeaşi mimică; iar finalul i-a obligat pe ceilalţi trei concurenţi să nu aibă aceeaşi poziţie: în picioare, aplecat, jos - bineînţeles, ei aflându-se în mijlocul unui conflict din biroul directorului liceului. Câştigători au fost cu toţii, împărţind farmecul aplauzelor, emoţiile de început şi de final, mulţumirea şi îmbrăţişările celor ce au venit să-i susţină.
La sfârşit, adolescenţii l-au surprins pe coordonatorul lor cu o provocare: să facă şi el un recital. Dragoş Muscalu le-a răspuns cum nu se aşteptau, dovedind calităţile sale actoriceşti cerând publicului trei propoziţii în loc de trei cuvinte.
Spectacolul nu ar mai fi avut farmec fără acompaniamentul muzical oferit de Marian Hâncu şi doi dintre membrii trupei Addiction, Silviu şi Alex.
Linii melodice incendiare, lumini, implicare, talent şi destindere au fost cuvintele cheie ale acestui proiect. Pentru prima dată în acest oraş, conceptul de improvizaţie a fost instigat într-un mod original şi incitant. Olimpiada de Improvizaţie s-a realizat cu sprijinul Băncii Comerciale Române, care a asigurat întreaga producţie a spectacolului.
Duminică seara a avut loc întrecerea între liceele Bălcescu şi Arte, sâmbăta aceasta, 11 iunie, se vor confrunta Murgoci şi Iorga, iar duminică, 12 iunie, va avea loc marea finală, care, cu siguranţă, nu trebuie ratată! Deocamdată se ştie prima finalistă: echipa Liceului de Artă "Hariclea Darclee" a ieşit învingătoare în confruntarea de duminica trecută cu colegii de la "Bălcescu".