Mergi la conţinutul principal

Alt caz de turbare in judetul Braila

Dupa ce un sacal turbat a bagat municipiul Braila in carantina veterinara, in urma cu doua saptamini, ieri masura a fost luata si in satul Constantinesti, comuna Rimnicelu, de data aceasta din cauza unei vulpi atinse de rabie, capturata pe raza localitatii. Ca urmare, Prefectura Braila a instituit carantina de gradul III si in satul respectiv, urmind ca Directia Sanitar Veterinara, Autoritatea de Sanatate Publica, Directia Silvica si Asociatia Vinatorilor si Pescarilor Sportivi sa actioneze pentru protejarea starii de sanatate a populatiei. "Incepind din 3 septembrie 2008, se activeaza Unitatile Locale de sprijin, la nivelul urmatoarelor localitati: Bordei Verde, Fradistea, Ianca, Mircea Voda, Racovita, Rimnicelu, Salcia Tudor, Surdila Gaiseanca, Sutesti si Visani. Acestea vor actiona in conformitate cu responsabilitatile prevazute de actele normative in domeniu si vor colabora permanent cu institutiile responsabile, sub directa coordonare a Directiei Sanitar Veterinare (DSV)", se arata in ordinul semnat de prefectul Mihaela Marcu. Din fericire, animalul bonav nu a intrat in contact cu oamenii. Dupa cum ne-a informat Gicu Dragan, directorul DSV Braila, atit in satul Constantinesti cit si in localitatile aflate pe o raza de 30 km in jurul acestuia, va fi demarata o campanie de vaccinare a ciinilor si pisicilor din curtile cetatenilor si se va monitoriza circulatia animalelor.
In ceea ce priveste starea de carantina din municipiul Braila, lucrurile merg, in principiu, bine, in sensul ca s-au vaccinat citeva sute de ciini si pisici, din zona de focar si localitatile aflate pe raza a 30 de kilometri in jurul municipiului. In schimb, activitatea de capturare a ciinilor de pe domeniul public merge foarte incet sau deloc. De luni, 1 septembrie, de exemplu, nu a mai fost prins nici macar un patruped, fiindca s-a defectat pistolul cu tranchilizante folosit de hingheri. Din momentul declararii carantinei, au fost capturate in municipiu si duse in adapostul de la Lacu Sarat, doar 99 de exemplare. Iar asta in conditiile in care oricare dintre miile de ciini de pe strada poate fi suspect ca a intrat in contact cu sacalul turbat iar in ultima saptamina au fost muscati peste 40 de braileni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu