Skip to main content

Abandonati in Maternitate

In ultima saptamina, trei copii au fost abandonati dupa nastere in Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Braila. Cele trei femei si-au parasit pruncii in Maternitate si s-au intors la preocuparile lor cotidiene fara nici un fel de remuscare. Mai mult decit atit, una dintre ele a plecat in Grecia sa se... relaxeze dupa stresul suportat, la doar doua zile de la nastere si, in graba, si-a uitat copilul in spital. Este vorba despre Zoica Simion, de 36 ani, din localitatea Rimnicelu. Femeia, care este necasatorita, s-a prezentat la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie pe data de 15 septembrie fiind la a cincea nastere si, in seara aceleiasi zile, a si nascut un baietel de 3.500 grame. Pe 17 septembrie insa, femeia a fugit din spital si ulterior din tara, pentru ca avea treburi mult mai importante de rezolvat in Grecia decit alaptarea sau cresterea unui copil. Despre acest caz, reprezentantii Primariei din Rimnicelu ne-au spus ca, dupa ce femeia a fugit din spital, a parasit si tara, pentru a ajunge cit mai repede la un concubin aflat pe tinuturile grecesti. "Imediat dupa ce am fost anuntati ca a abandonat copilul in spital am facut o ancheta sociala la domiciliul acesteia, iar mama ei ne-a spus ca nu este acasa. A a trecut sa ia niste lucruri pentru copil si s-a intors in spital. Zoica Simion mai are un copil acasa si alte trei fete date in plasament mamei. Din cite am aflat, este in Grecia, la un concubin al ei", ne-a precizat Nicu Mocanu, referent social in localitatea Rimnicelu.
Dupa cum ne-a informat dr. Mioara Salcudean, manager general al unitatii spitalicesti, ieri, micutul a fost preluat de Protectia Copilului.
Un alt caz de abandon il reprezinta cel al Alinei M. de 21 ani, care s-a internat in Maternitate pe 22 septembrie si a nascut o fetita in greutate de 3.300 grame, mama fiind la prima nastere si necasatorita. Pentru ca tinara se confrunta cu unele probleme sociale, in sensul ca nu are unde merge cu un copil nou-nascut, acesta se afla in prezent in spital, iar cazul se afla in atentia factorilor de decizie spre solutionare.
Somerta P., de 17 ani, a nascut si ea, recent, cel de-al treilea copil, pe care l-a respins de cind a ajuns in spital. "A nascut o fetita de 3.600 grame, dar de cind a urcat pe masa de nastere a spus ca nu ia acasa acel copil. Intre timp, micuta a fost depistata cu lues congenital, de sifilis fiind bolnava si mama, dar copilul a ramas in spital, pentru ca trebuie sa faca tratament 10 zile", a precizat dr. Mioara Salcudean.

Copilul din Rimnicelu a fost plasat la un asistent maternal profesionist

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a confirmat numai unul dintre cele 3 cazuri. Este vorba despre situatia de la Rimnicelu. "Nu este vorba despre 3 copii abandonati, ci doar de unul. Astazi, domnul director general a semnat decizia potrivit careia nou-nascutul mamei din Rimnicelu a fost dat in grija unui asistent maternal profesionist. Mama copilului a plecat in strainatate, dar daca revine, vom incepe demersurile pentru reintegrarea copilului in familie. O alta mamica a fost externata din spital, iar copilul a ramas internat deoarece are probleme de sanatate. Nu putem vorbi de abandon in acest caz, deoarece mama vrea sa-si creasca nou-nascutul. Si in cel de-al treilea caz, mama vrea sa aiba grija de copil", ne-a declarat Simona Cimpoae, purtator de cuvint al DGASPC Braila. In evidentele institutiei figureaza in acest an 6 cazuri de abandon. Patru dintre acesti copii au fost reintegrati in familie, iar doi au fost plasati la asistenti maternali profesionisti. (Daniela TUPEA)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu