Mergi la conţinutul principal

Aţi uitat „dezbaterile” organizate de PSD?

În lipsa unei dezbateri electorale între cei doi candidaţi din turul 2 pentru alegerile prezidenţiale, societatea discută - mai ales în mediul online - despre necesitatea unei dezbateri. Astfel s-a creat o adevărată dezbatere!

Preşedintele Klaus Iohannis a decis – sau staff-ul său, consilieri şi lideri ai PNL care-l sfătuiesc – să nu aibă nicio dezbatere publică directă cu contracandidatul său, Viorica Dăncilă. Sau, mai exact, să refuze o dezbatere, cerută cu insistenţă de candidatul PSD. Pentru că fix aşa stau lucrurile: Dăncilă a făcut primul pas, provocându-l pe Iohannis la o dezbatere şi punctând, astfel, un prim avantaj. Refuzul preşedintelui în exerciţiu a fost motivat oarecum logic şi pertinent: „Nu poate exista o dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democraţia, (...) care s-a făcut scut în faţa corupţilor şi penalilor în toţi aceşti ani”.

Şi totuşi, există foarte mulţi români – şi nu doar susţinători ai Vioricăi Dăncilă - care consideră că lipsa unei confruntări directe Iohannis – Dăncilă este ne neiertat şi că preşedintele fuge, de fapt, de o dezbatere cu contracandidatul său. Că preşedintele fuge nu doar de Dăncilă, dar şi de români, de electoratul anti-Dăncilă, ba chiar şi de propriul electorat.

Cei mai supăraţi sunt însă cei care au votat în general cu Barna, cu Paleologu, chiar şi cu Diaconu şi care consideră că Iohannis e laş, arogant, că fuge de o confruntare, că nu i-ar face faţă Vioricăi, că-i dispreţuieşte pe votanţii PSD etc. Mulţi dintre aceştia ameninţă că nu vor mai merge la vot în turul 2, în lipsa unei coinfruntări, sau chiar că o vor vota pe Dăncilă, pentru a-l „pedepsi” pe Iohannis

Nu ştiu cât de eficientă va fi strategia lui Iohannis ori câte voturi va pierde acesta, dar un lucru este clar: preşedintele o tratează pe Dăncilă şi tratează PSD-ul fix aşa cum Dăncilă, PSD şi toată gaşca lor, inclusiv simpatizanţii lor, i-au tratat pe românii cinstiţi din ţara asta, pe toţi cei care au protestat, încă de la celebra Ordonanţă 13, dar şi pe tot parcursul guvernării PSD-ALDE, pentru apărarea Justiţiei, pentru menţinerea statului de drept, pentru păstrarea României în Europa. Ce dezbatere a făcut PSD când şi-a apărat penalii? Ce dezbatere a făcut PSD când a eliberat din puşcării infractorii, pentru a-şi apăra infractorii proprii? Ce dezbatere a făcut PSD când a făcut praf legile Justiţiei, ca să poată fura liniştiţi? Ce dezbatere a făcut PSD când îi numea pe protestatari trădători, cumpăraţi de Soroş, plătiţi de multinaţionale, de Bruxelles etc? Ce dezbatere a făcut PSD când încerca să scoată România din rândul lumii civilizate? Ce a dezbătut PSD cu protestatarii, cu Opoziţia, cu societatea, când a luat toate acele măsuri împotriva bunului simţ şi în favoarea condamnaţilor de tot felul? Ce dezbatere a făcut PSD când îşi cerea scuze infractorilor? Ce dezbatere a făcut PSD când a ridicat incompetenţa, incultura, parvenitismul, prostia pură la rang de înalte calităţi necesare guvernantului? Ce dezbatere au făcut alde Dragnea, Dăncilă, Iordache, Nicolicea, Tudorel, „Mitralieră”, toţi codrinii, toate olguţele şi toţi pesediştii care au încercat să jignească inteligenţa unui întreg popor?

Vă mai amintiţi „dezbaterea” lui Iordache din Parlamentul României – degetele mijlocii ridicate arătate celor care voiau să dezbată într-adevăr legile Justiţiei? Vă mai amintiţi de „dezbaterea” de genul „pentru că putem” pe care au avut-o guvernanţii PSD timp de 3 ani cu cei care i-au criticat măsurile? Vă mai amintiţi de „dezbaterea” cu gaze lacrimogene aruncate asupra copiilor, femeilor, bătrânilor şi oamenilor nevinovaţi din 10 august 2018? Vă mai amintiţi „dezbaterea”cu pulanele jandarmilor împotriva unor oameni paşnici?

De ce ar dezbate Klaus Iohannis cu Dăncilă ceva acum? Poate nu e cea mai bună dovadă de inteligenţă politică, poate nu e cea mai elegantă formă de manifestare a unui preşedinte, dar este modul în care trebuia de mult tratat PSD. În sfârşit, PSD primeşte, din partea Preşedintelui, ceea ce merita de atâta amar de vreme. Sper ca acesta să fie pentru PSD un subiect de dezbătut mulţi ani de acum încolo, în groapa de gunoi a politicii, unde îi este locul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro