Un sistem imunitar slabit, vulnerabil, ne expune organismul la virusuri si, respectiv, infectii. Iar daca se spune ca un mar pe zi tine doctorul la distanta, aflati ca exista mai multe alimente care intaresc imunitatea si care „stau de garda”, pazind, practic, organismul. Consumati constant aceste alimente bogate in vitamine si antioxidanti, mai ales in perioadele de tranzitie dintre anotimpuri, cand organismul trece printr-o serie de schimbari si incearca sa se adapteze.
Pentru a lupta impotriva gripei sezoniere si nu numai, ar trebui sa includeti in dieta dumneavoastra macar unul dintre alimentele urmatoare.
Citricele
Foarte multe persoane mananca alimente care contin vitamina C sau iau suplimente alimentare abia dupa ce raceala s-a instalat. Citricele ajuta organismul sa functioneze la capacitate maxima, vitamina C din compozitia lor contribuind la producerea de globule albe care lupta impotriva infectiilor. Sunt recomandate portocalele, mandarinele, kiwi, grepfrutul, lamaile. Deoarece organismul nu produce si nu inmagazineaza vitamina C, este esential sa mancati in fiecare zi cate un fruct care contine acid citric.
Usturoiul
Usturoiul este intalnit in foarte multe bucatarii din lume si ofera savoare felurilor de mancare. Desi pentru unii este doar un modest condiment, pentru altii este un miraculos „medicament”. Si pe buna dreptate, deoarece usturoiul contine ingredientul activ alicina care lupta impotriva bacteriilor si infectiilor. Alicina este substanta responsabila de gustul si mirosul usturoiului si se elibereaza atunci cand usturoiul este zdrobit, intarind sistemul imunitar.
Citeste mai departe pe farmaciata.ro