Mergi la conţinutul principal

„Electrica” - vinovatul fără vină în problema şanţului care „taie” podul de pe Şos. Baldovineşti

• deşi Primăria ne-a spus iniţial că asfaltul a fost spart de „Electrica” Brăila, care ar fi executat o lucrare la reţeaua de cabluri subterană, s-a dovedit că o altă firmă poartă responsabilitatea acelui şanţ neastupat corespunzător • este vorba despre „Energetica Prest” SRL, care are un contract chiar cu Primăria pentru o extindere a reţelei de distribuire a energiei electrice în zona noului cartier Cimbrului

 

Şanţul săpat transversal pe carosabil la baza podului peste calea ferată de pe Şos. Baldovineşti nu a fost lucrarea societăţii „Electrica” Brăila, aşa cum ne -a informat conducerea Primăriei, la sfârşitul săptămânii trecute.

În urma publicării unui articol pe această temă în paginile cotidianului nostru, cei de la „Electrica” au reacţionat, menţionând că şanţul respectiv a fost făcut, într-adevăr, pentru o extindere a reţelelor electrice de distribuţie din zonă, însă firma care l-a executat este SC „Energetica Prest” SRL Brăila.

„Lucrarea este o investiţie a Primăriei Brăila şi are ca obiect realizarea extinderii reţelelor electrice de distribuţie, în vederea alimentării cu energie electrică a unui nou ansamblu de locuinţe, situat în municipiul Brăila, pe strada Cimbrului. Refacerea carosabilului afectat este în sarcina executantului acestei lucrări”, a precizat biroul de presă al „Electrica” Brăila, într-un drept la replică adresat redacţiei noastre.

Reamintim că, în ultima perioadă, Primăria Brăila a lansat o adevărată ofensivă împotriva firmelor care execută reparaţii sau branşamente la reţelele de apă-canal, gaze ori electricitate şi care întârzie nepermis de mult aducerea carosabilului la starea iniţială, prin astuparea corespunzătoare a şanţurilor săpate şi acoperirea acestora cu plombe asfaltice.

Referitor la şanţul de la baza podului de pe Şos. Baldovineşti, Primăria a arătat iniţial cu degetul spre „Electrica” Brăila. Ieri, după ce s-a informat mai bine, primarul Marian Dragomir a recunoscut că, de fapt, lucrarea fusese executată de o altă firmă, aflată sub contract chiar cu Primăria.

„Azi (ieri n.n.) am avut o şedinţă cu Direcţia Tehnică, iar printre altele am abordat şi această problemă. Firma responsabilă a fost avertizată ca pe parcursul acestei săptămâni să astupe şanţul respectiv şi să refacă partea carosabilă”, ne-a declarat primarul Dragomir.

Acesta a reamintit că, în momentul de faţă, nu se mai dau avize pentru îngroparea unor ţevi sau cabluri subterane decât acelor firme care au dotarea necesară pentru a executa lucrările respective prin metoda subtraversării, astfel încât partea de suprafaţă a străzii să fie minim afectată.

„De exemplu, s-au primit la Primărie câteva cereri din partea unor cetăţeni de pe strada Roşiori, pentru efectuarea de branşamente la reţeaua de gaze. Firmei care va lucra acolo i s-a pus în vedere să nu mai spargă strada la suprafaţă ci să lucreze cu subtraversări. De altfel, nici nu va primi avizele necesare dacă nu lucrează în acest mod”, ne-a mai spus Dragomir.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro