Și pentru că podul acesta trebuia să poarte un nume, i s-a spus... | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Și pentru că podul acesta trebuia să poarte un nume, i s-a spus...

Dacă aș judeca după trecutul nu foarte îndepărtat al proiectelor de infrastructură implementate la nivelul județului Brăila, aș scrie, fără nicio reținere, am fost martorii unei minuni. Să vezi cu ochii tăi cum ditamai construcția crește de la o zi la alta, exact ca Făt-Frumos, chiar te duce cu gândul mai degrabă la povești decât la realitate. Am avut noi niște biete drumuri sau rețele de apă și canalizare care s-au târâit cu anii, de până și melcii se fuduleau: mamă ce rapizi suntem! Iar acum, iată, să nu-ți vină să crezi!, mai e puțin și o să putem străbate, și noi muritorii, podul acesta cu pasul sau mașina.

27 iunie trebuie să fie o zi memorabilă pentru Brăila. Și de n-o fi 27, și tot e wow! Pentru că, mărturisesc cu toată sinceritatea, când au început lucrările, în toată cârcoteala mea de jurnalist și brăilean trecut prin multe, îmi spuneam deseori: podul acesta nu e pentru noi și nici pentru copiii noștri, ci pentru copiii copiilor noștri!

Uite că m-am înșelat! Și nu o să încep acum să bat câmpii înșirând laude statului român, Guvernului sau autorităților locale ori să transform podul în măsură etalon și să spun că vai, ce vor crește acum ca din apă proiecte după proiecte! Dar, oricât de cârcotași și neîncrezători am fi, sunt speranțe. Mai mult ca niciodată. Sunt speranțe că și după ce se va tăia panglica și podul va coborî cu 60 cm sub greutatea ”băieților” noștri ce se vor înghesui la poze și declarații, direcția va fi înainte. Dar asta este o altă poveste!

Ce este important acum este că orice proiect glorios – iar podul nostru chiar asta este: cel mai lung pod suspendat din țară și al treilea din Europa, cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în România, dar și cea mai scumpă (circa 500 milioane euro), al doilea proiect de infrastructură, ca valoare, de pe tot cursul Dunării (după Porțile de Fier) – impune un final de poveste. De aceea vă readuc în atenție inițiativa Asociației “Pentru Adevăr”, cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” și Forumului Tinerilor din România - Brăila care vă provoacă să găsiți un nume  pentru a “boteza” Podul în mod oficial. Așa că timp de două săptămâni (începând de vineri, 16 iunie), indiferent că sunteți din Brăila, Tulcea, Galați sau orice alt oraș al țării, propuneți un nume, unul care să răzbată dincolo de realitatea fizică a construcției, dincolo de simbolistica ei. Podul nostru merită un nume grandios, exact așa cum și el este!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro