Mergi la conţinutul principal

Între două Poliţii

La Brăila, când vorbeşti despre ce face poliţia sau ce fac poliţiştii, înseamnă că ai dat-o deja în băşcălie. Ce pot face poliţiştii decât să îşi ridice statui după ce au prins, în sfârşit, un golănaş de 12 ani, care îi buzunărea zilnic pe elevii unui liceu de elită din oraş?! Dacă situaţia nu ar fi reală, ar fi de râsu'-plânsu', pentru că doar la noi poţi să faci o conferinţă de presă în care să spui că poliţiştii s-au încărcat de glorie pentru că au prins un mardeiaş care se smiorcăia pe la porţile Colegiului “Gheorghe Munteanu Murgoci” pentru doi lei. Da, acesta este adevărul!  Am spus-o de zeci de ori, în Brăila îţi este teamă să mergi seara târziu pe stradă sau să circuli cu mijloacele de transport în comun la ore de vârf, pentru că orice golănaş te poate ameninţa sau buzunări, dar nimeni nu intervine. Din jenă, din comoditate sau din lehamite generală, privim indiferenţi la tot ce se întâmplă în jurul nostru. La fel se întâmplă şi cu poliţiştii de doi bani, plătiţi din munca noastră! Se plimbă doi câte doi prin parc, pe bulevard, dar nu sunt în stare să vadă ce se întâmplă sub nasul lor.

Zilele trecute, după ce un alt elev de la “Murgoci” a fost ameninţat şi buzunărit după terminarea cursurilor de un infractor minor, care a fost, în sfârşit, identificat, poliţiştii locali au organizat o conferinţă de presă, în care s-au lăudat, dar s-au şi contrat cu Poliţia Naţională pentru a împărţi laurii victoriei.

“La data de 07.02.2020, în jurul orei 18:40, am fost sesizaţi de către o instituţie de învăţământ din municipiul Brăila cu privire la faptul că un elev a fost ameninţat cu acte de violenţă în zona adiacentă instituţiei, fiindu-i sustrasă suma de 2 lei. În aceeaşi seară, poliţiştii l-au identificat pe un minor, în vârstă de 12 ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei, acesta fiind depistat în seara de 8 februarie de către poliţiştii de ordine publică pe raza municipiului Brăila. Minorul a fost condus la sediul poliţiei, unde a şi fost încredinţat părinţilor. Tatăl său a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, pentru neluarea măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată şi se continuă cercetările, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activităţi infracţionale. Totodată, în dimineaţa zilei de 10 februarie, minorul a fost predat de către poliţişti Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Brăila în vederea includerii sale într-un program de consiliere psihologică”, se precizează în limbajul de lemn al comunicatului de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului.

Ei, şi? Nu ăsta este rostul poliţiei? Nu pentru asta sunt plătiţi de zeci de ori mai mult decât mulţi dintre noi miliţienii zilelor noastre?  De ce este nevoie să se facă o conferinţă de presă pentru a comunica un lucru simplu, că mai sunt şi poliţişti care îşi fac datoria? Interesează pe cineva dacă infractorul a fost prins de Poliţia Locală sau de Poliţia Naţională? Între două poliţii care îşi revendică laurii victorii că au prins un golănaş de 12 ani, noi, cetăţenii acestui oraş, ne simţim la fel de neajutoraţi.

Să mai reamintesc faptul că, în urmă cu  aproximativ trei săptămâni, un alt  adolescent a fost înjunghiat în zona Colegiului  Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” din municipiu, de către un alt specimen, care i-a cerut bani sub ameninţarea cuţitului? Am spus-o atunci şi o spun şi acum: sub nasul Poliţiei din Brăila, fie ea locală sau naţională, se naşte o nouă generaţie de cuţitari! Asta este adevărata problemă, nicidecum să participăm la conferinţe de presă din care să aflăm că un poliţist şi-a făcut datoria şi serviciul pentru care este plătit!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro