Mergi la conţinutul principal

Încă o navă de deservire parcuri eoliene a intrat în lucru la Șantierul Naval VARD Brăila

* nava a fost comandată de o firmă norvegiană * la Brăila mai sunt în lucru două astfel de nave

 

Șantierul Naval VARD Brăila a mai primit în lucru un corp de navă comandat de firma Norwind Offshore. Nava intrată în lucru la Brăila va fi echipată și livrată de Vard Brattvaag în Norvegia, urmând a fi folosită pentru operațiuni de deservire parcuri eoliene. Alte două nave similare sunt deja în lucru la Brăila. În total, firma Norwind Offshore a comandat grupului VARD proiectarea și construcția a cinci nave pentru operațiuni de deservire parcuri eoliene, trei dintre acestea fiind contractate în octombrie 2021, iar două în luna aprilie a acestui an. 

”Grupul VARD anunță cu bucurie că firma Norwind Offshore a comandat grupului proiectarea și construcția a încă două nave pentru operațiuni de deservire parcuri eoliene (CSOV). Aceste două nave se adaugă celor trei  care au fost deja contractate în octombrie 2021. Noile nave au un design dezvoltat de Vard Design din Ålesund în strânsă cooperare cu clientul. CSOV-urile sunt programate pentru livrare în trimestrul 1, 2024 și trimestrul 2, 2025. Prima navă va fi echipată și livrată de Vard Brattvaag în Norvegia. Corpul va fi construit de Vard Brăila în România. A doua navă va fi construită și livrată de Vard Vung Tau în Vietnam.

Dl Fredrik Mordal Hessen, Manager General al diviziei de nave specializate si offshore din grupul Vard a declarat, cu mândrie, că noul contract va asigura livrarea unui total de cinci nave specializate către firma Norwind Offshore. Acest fapt va contribui la întărirea poziției de lider a grupului VARD pe piața navelor de deservire a parcurilor eoliene offshore. Mai mult decât atât, acest contract va oferi de lucru șantierelor navale din Norvegia, Vietnam și România.

Navele nou contractate au următoarele caracterisitici: Lungimea - 85,0 metri; Lățimea - 19,5 metri; Persoane la bord - 87.

Precizăm că, din cele 5 nave care fac obiectul acestui contract, la Vard Brăila sunt deja în lucru 2 nave”, se precizează într-un comunicat de presă al grupului VARD.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro