Mergi la conţinutul principal

Încă o înfrângere pentru PSD

În mod cert, numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de Procuror Şef al Parchetului European este o înfrângere usturătoare pentru PSD. La fel de usturătoare este şi pentru Viorica Dăncilă, care anunţase, cu doar o seară înainte de votul din COREPER (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană), că Guvernul României nu susţine candidatura lui Kovesi. O înfrângere cu atât mai mare pentru premier cu cât reprezentanta României în Consiliu, numită de Guvernul PSD-ALDE acolo, a votat în favoarea Laurei Codruţa Kovesi, şi nu împotrivă, aşa cum îi ceruse Dăncilă.

Este o înfrângere pentru toţi cei care au luptat împotriva lui Kovesi şi a DNA (apropo, mai există DNA?), pentru toţi cei care au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a o da jos din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - de la Tudorel Toader şi Dragnea până la Tăriceanu şi Iordache, de la Antena 3 şi gaşca de acolo până la toţi corupţii prinşi, judecaţi şi condamnaţi în baza probelor furnizate de procurorii DNA.

Este, în schimb, o victorie pentru România, pentru toţi cei care au susţinut politic la Bruxelles candidatura Laurei Codruţa Kovesi, pentru toţi românii care nu s-au lăsat aburiţi de campania furibundă dusă de penalii şi corupţii din politica românească, pentru toţi românii care cred încă în Justiţie şi care nu s-au lăsat prostiţi de retorica aia cu „statul paralel”.

Dar este mai ales o victorie a Laurei Codruţa Kovesi, care a demonstrat că (în ciuda tuturor piedicilor puse de guvernul propriei ţări, de parlamentul propriei ţări, controlat de PSD-ALDE-UDMR, de Puterea politică de la Bucureşti) este profesionistul care merită să ocupe această înaltă funcţie, onorantă pentru România. Pentru că, înainte de a ajunge candidatul care trebuia să aibă susţinere politică la Bruxelles, Laura Codruţa Kovesi a trecut cu brio de o serie de interviuri profesionale, date în faţa unor comisii formate din adevărate eminenţe ale dreptului european şi internaţional, nu politruci de teapa lui Toader sau cu facultatea făcută la bătrâneţe, la seral şi la facultăţi pierdute în anonimat, de teapa multora dintre pesediştii „jurişti” din Parlamentul României, care decid legile pentru o naţie întreagă.

În acelaşi timp, tot ieri, la depunerea a 1,4 milioane de semnături pentru susţinerea candidaturii la Preşedinţia României (îmi place să cred că va obţine însă cu mult mai puţine voturi), Viorica Dăncilă emitea, plină de ea, următoarea declaraţie profund populistă şi agramată: „nicio mamă să nu îi fie frică că nu va primi salariul sau că îi va fi tăiată alocaţia copilului”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro