Mergi la conţinutul principal

Îmi place să cred că suntem mai mulţi

Îmi place să cred că suntem mai mulţi cei care realizăm în ce pericol se află România. Îmi place să cred că suntem mai mulţi decât mâna aia de oameni care încă mai are voinţa şi puterea să protesteze direct în stradă (tot respectul pentru ei!). Îmi place să cred că suntem mai mulţi decât în bula aia din Facebook în care ne învârtim zi de zi, decât cei care citesc textul de faţă, suntem mai mulţi decât cei care îşi exprimă făţiş, într-un fel sau altul, nemulţumirea, mâhnirea ori revolta.

Îmi place să cred că suntem mai mulţi cei care înţelegem mârşăvia şi mârlănia actualei coaliţii de la Putere, minciunile lor, manipularea lor, lipsa lor de scrupule. Îmi place să cred că suntem mai mulţi cei care nu suntem prostiţi de partidul-stat sau de televiziunile de partid. Îmi place să cred că suntem mai mulţi cei care nu suntem de acord cu hoţia şi prostia care guvernează ţara şi care îngroapă viitorul acestei naţii. Îmi place să cred că suntem mai mulţi cei care nu pot fi cumpăraţi cu pensii şi salarii, mituiţi cu sacoşe ori prostiţi cu promisiuni neonorate.

Îmi place să cred că suntem de fapt o mare mulţime - mută, dar conştientă de tot ceea ce se întâmplă. Îmi place să cred că suntem mai mulţi încă în ţară şi nu în afara ei. Îmi place să cred că, dincolo de mâhnirea noastră şi de revolta noastră, nu ne-am lăsat cuprinşi de disperare sau, mai ales, de deznădejde. Îmi place să cred că nu ne-am blazat cu toţii, că am înţeles că nu există „toţi sunt la fel”, că nu există „nu am cu cine”, că nu mai există „degeaba votez”, „mai bine stau acasă” şi „nu se schimbă nimic”. Îmi place să cred că a dispărut acel „mă piş pe el de vot!”.

Îmi place să cred că suntem nu doar în mediul privat, ci şi la stat, în instituţiile publice, în rândul bugetarilor, al pensionarilor, al oamenilor săraci, al celor nescoşi din noroi, al celor care nu pot fi prostiţi în ochi cu autostrăzi, drumuri şi spitale noi inexistente. Îmi place să cred că suntem mai mulţi cei care realizăm că acapararea Justiţiei este o operaţiune aproape finalizată de actuala clică de la Putere, că se doreşte scoaterea României din UE – că nu suntem foarte departe nici de asta -, că se vrea instaurarea unui regim autoritar, în beneficiul unei găşti de penali, agramaţi şi incompetenţi.

Îmi place să cred că suntem mai mulţi decât părem şi că, la următoarele alegeri, ne vom demonstra nouă înşine asta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro