Mergi la conţinutul principal

«Toată strada e asfaltată, numai în dreptul blocului nostru au lăsat-o plină de gropi şi bălţi»

Locatarii blocului B33, de pe Str. Sebeşului, din cartierul Radu Negru, se consideră cei mai ghinionişti plătitori de taxe şi impozite din zonă. Asta deoarece, deşi mai toate străzile din cartier au fost asfaltate în ultimii ani, singura porţiune lăsată plină de gropi şi de noroaie în perioadele ploioase este cea din dreptul blocului lor. Concret, pe o parte a străzii Sebeşului sunt blocuri construite în perioada anilor 80 - 90, iar pe restul străzii sunt case. Porţiunea de stradă aflată în zona cartierului de blocuri a fost asfaltată cu ani de zile în urmă, cu excepţia unei bucăţi de circa 40 de metri, din apropierea intersecţiei cu Str. George Enescu. Dincolo de Str. George Enescu, de unde încep casele, strada Sebeşului a fost acoperită cu pietriş, până în urmă cu doi - trei ani, când s-a demarat un proiect cu finanţare europeană în cadrul căruia au fost asfaltate mai multe străzi din cartierul Radu Negru. Deşi pe porţiunea cu case s-a turnat asfalt, acea bucată de stradă din zona cu blocuri situată în apropierea intersecţiei cu Str. George Enescu a rămas tot nemodernizată. Asta în ciuda solicitărilor disperate ale locatarilor blocului B33, care au tot trimis sesizări către Primărie, încă din 2014, în speranţa că va fi asfaltată şi bucăţica de stradă din dreptul blocului lor. Aceştia sunt cu atât mai contrariaţi în prezent cu cât au observat că a intrat la asfaltare şi Str. George Enescu, iar de porţiunea neasfaltată de pe Str. Sebeşului nu se atinge nimeni, chiar dacă utilajele forfotesc prin zonă de câteva săptămâni. "I-am întrebat pe cei de la firma «Tancrad», care lucrează în zonă, de ce nu toarnă asfalt şi pe bucăţica noastră de stradă şi ne-au spus că până nu primesc undă verde de la Primărie nu au cum s-o facă. Nu înţelegem de ce nu se poate asfalta porţiunea aceasta de nici 40 de metri lungime. Peste tot s-a turnat asfalt, dar în faţa blocului nostru avem în continuare gropi şi bălţi", afirmă o locatară a blocului B33, într-o sesizare trimisă pe adresa redacţiei noastre.
Contactat de un reporter "Obiectiv", primarul Aurel Simionescu ne-a declarat că a luat notă de reclamaţiile pe care Asociaţia de Locatari 848, de la blocul B33 le-a trimis la Primărie şi că a dat dispoziţie subalternilor săi să găsească o soluţie pentru asfaltarea acelui capăt de stradă. "Acolo a fost o problemă legată de faptul că strada cu care se intersecta Şebeşului, respectiv Str. George Enescu, nu era asfaltată, deci nici pe Sebeşului, pe zona cu blocuri, nu s-a putut turna asfalt până la intersecţia respectivă. Acum, dacă Str. George Enescu s-a asfaltat, în cadrul programului acesta finanţat cu economiile făcute la alte proiecte europene, există posibilitatea să se toarne asfalt, la acelaşi nivel, şi pe capătul Sebeşului.Trebuie găsită o soluţie financiară, pentru că acel tronson de stradă nu este inclus în proiectul finanţat cu bani europeni, dar eu le-am cerut colegilor să rezolve cât mai repede această problemă", ne-a declarat primarul Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro