Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Zonele umede - un instrument in eradicarea saraciei"

Astazi, ecologii din intreaga lume sarbatoresc "Ziua Mondiala a Zonelor Umede", eveniment ce marcheaza semnarea, in 1971, a "Conventiei Ramsar asupra zonelor umede de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor acvatice". In spiritul acestei zile, Agentia pentru Protectia Mediului Braila (APM), organizeaza, astazi, incepind cu ora 9.30, la Teatrul de Papusi "Carabus", o activitate de educatie ecologica impreuna cu Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei, la care vor participa prescolari de la Gradinitele nr. 11 si 40. In cadrul manifestarii, copiii vor viziona materiale video referitoare la Parcul Natural Balta Mica a Brailei, una dintre cele doua zone umede din tara noastra, alaturi de Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
"Pornind de la faptul ca zonele umede constituie o resursa de mare valoare naturala, stiintifica, culturala, economica, ecoturistica si recreativa, deviza si tema pe care se organizeaza anul acesta Ziua Zonelor Umede este "Zonele umede - un instrument in eradicarea saraciei". Obiectivele principale ale acestei Zile sint pastrarea, conservarea si utilizarea durabila a acestor zone, intrucit acestea constituie la reglarea regimului apelor, la atenuarea inundatiilor luncilor, riurilor si reprezinta un factor de mentinere a echilibrului ecologic", se arata intr-un comunicat de presa al APM.

Oamenii trebuie sa poarte raspundere in protejarea naturii

Din partea sectorului neguvernamental, pozitie in sensul marcarii Zilei Mondiale a Zonelor Umede a luat si organizatia ecologica "Eco - Alpex 024" Braila. Preocupat de problema conservarii si restaurarii acestor zone, Cornel Apostol, presedintele "Eco - Alpex 024", a facut urmatoarele precizari: "Ne-am obisnuit sa consideram apa drept un bun al naturii, unul destul de generos, abundent si regenerabil. Natura este deosebit de generoasa cu noi oamenii, ea ne-a oferit tot ce avem nevoie pentru a putea trai, dar daca noi nu stim cum sa pastram ceea ce, practic, ni s-a oferit, este o problema. E timpul sa nu mai stam cu gindul ca ingrijirea acestei resurse este grija si raspunderea altcuiva, ci sa acceptam raspunderea ce ne revine in conservarea si protejarea naturii". Organizatia ecologica "Eco - Alpex 024" este implicata in mai multe proiecte educationale, in cadrul carora desfasoara activitati practice cu elevii pe linia protejarii si conservarii naturii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii