Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Nationala - celebrata in cadrul unei ceremonii funebre

Ca de obicei, autoritatile brailene au marcat Ziua Nationala a Romaniei printr-o ceremonie cu aer funebru, desfasurata la Cimitirul Eroilor. Au participat reprezentanti ai tuturor institutiilor statului - Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei, Armatei - dar si ai Bisericii, partidelor politice si agentilor economici. Ceremonialul militar-religios a inceput la ora 9.00, cu semnalul trompetului, marsul de intimpinare, prezentarea onorului, salutul drapelului de lupta, trecerea in revista a garzii de onoare si intonarea Imnului national. A urmat serviciul religios, oficiat de soborul de preoti, si rostirea, de catre prefectul Nicolae Mitroi, a unei alocutiuni despre Ziua Nationala a Romaniei. Momentul culminant al ceremonialului l-a constituit depunerea de coroane de flori la Osuarul Central, pe fundalul intonarii, de catre Muzica Militara a Garnizoanei Braila, a "Imnului Eroilor". Manifestarile s-au incheiat odata cu defilarea Garzii de Onoare, formata atit din militari ai trupelor de uscat dislocate in Garnizoana, cit si din marinari ai Componentei Fluviale.
Dupa aceste manifestari triste, oficialitatile locale au lasat solemnitatea deoparte si au petrecut cum se cuvine, in cadrul unei mese de protocol.
In rest, in orasul nostru, Ziua Nationala nu prea a semanat a sarbatoare. Oamenii si-au vazut de ale lor, unii au profitat de ziua libera iesind la cumparaturi, altii au stat in casa, deprimati de vremea urita. Prea putini comercianti au arborat drapelul pe frontispiciul magazinelor, asa cum ar fi fost firesc, gest pe care, de altfel, au uitat sa il faca si unele institutii publice, cum ar fi Directia de Asistenta Sociala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii