Mergi la conţinutul principal

Ziua, mai ceva ca hoţii

Coaliţia de la Putere PSD-ALDE ţine să demonstreze că hoţii sunt de fapt oameni cu o oarecare conduită morală, comparativ cu membrii Comisiei speciale parlamentare pentru modificarea Codului Penal, condusă de Florin Iordache. Hoţii mai au ceva jenă, se mai feresc, că acţionează ziua sau noaptea, o fac totuşi discret. PSD-ALDE acţionează însă în miezul zilei, în văzul tuturor, fără nicio reţinere, ba parcă chiar sfidându-i pe toţi cei care îi privesc în plin flagrant delict. Nu se mai ascund, nu mai schimbă legi noaptea. Legalizează hoţia şi-şi scapă penalii ziua în amiaza mare.

Cam asta s-a întâmplat ieri dupa-amiază în Comisia Iordache. Aleşii PSD-ALDE au decis că abuzul în serviciu n-ar mai trebui să fie infracţiune decât dacă acuzatul fură pentru el sau pentru neamuri. Dacă fură pentru partid sau pentru prieteni sau pentru şefii politici, atunci nu mai există fapta. Adică un primar/preşedinte de CJ/şef de instituţie publică poate măslui o licitaţie în favoarea cuiva, pe orice sumă, oricând şi oricum fără să păţească absolut nimic dacă acel cineva nu-i este rudă. Iar în cam toate dosarele aflate pe rol în prezent, pe tema abuzului în serviciu, se referă la acest gen de fapte – deci, practic, cu toţii vor scăpa, în frunte cu recent condamnatul Dragnea. De fapt, degeaba s-a propus un prag mic pentru abuzul în serviciu - salariul minim pe economie -  dacă fapta, de fapt, este aproape dezincriminată.

Asta, pe lângă reducerea la jumătate a pedepselor pentru corupţie (şi aşa mici) în cazul în care se plăteşte prejudiciul măcar de unul dintre cei acuzaţi. Toate acestea, plus abrogarea neglijenţei în serviciu, reprezintă tabloul perfect al legalizării jafului din banii publici. Practic, se dă liber la furat legal din banii statului. De fapt, din banii noştri. Este o invitaţie la furt făcută oricui gestionează bani publici, inclusiv celor care au rezistat până acum tentaţiei. Din moment ce devine legal să te înfrupţi după bunul plac din banul public, de ce să nu o faci?

Asta pare să vrea de fapt coaliţia de guvernare PSD-ALDE. Şi, atât timp cât au aproape întreg bugetul ţării la dispoziţie, de ce să n-o facă? Asta se întâmplă când un infractor conduce o ţară. Nu de alta, dar parcă prea s-au chinuit în ani de zile să-şi strângă averile alea, prea au apelat la fel de fel de tertipuri şi tot au fost prinşi unii dintre ei. Prea s-au ferit până acum, ca hoţii. Or, ei nu sunt hoţi. Sunt PSD-ALDE.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro