Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de milioane de lei vechi, pentru o sedinta de CA la Zona Libera

Propuneri de majorari de indemnizatii ale membrilor CA la Zona Libera Braila, in contextul in care unitatea are planificate pierderi, pe primele zece luni din acest an. Este o anomalie semnalata, ieri, de reprezentantii PD Braila, care acuza si alte nereguli, avind ca scop final plata clientilor politici ai PNL. Vicepresedintele PD Braila, Daniela Vasioiu, a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, dupa alegerile interne, PNL Braila nu numai ca nu s-a curatat de uscaturi, ci dimpotriva, a inceput o ampla campanie de miscari, angajari si numiri abuzive, pentru a-si servi clientela politica.
"Cu durere in suflet trebuie sa va spun ca cel putin ce se vede cu ochiul liber, si ce vad eu, care sint in interiorul administratiei, nu este nimic bun, ci au inceput abuzuri, de genul "pe Dediu il dau afara, ca este din PD", sau sa angajam, daca sint locuri vacante, evident, fara concurs, clienti politici, sa numim in Consilii de Administratie unde sint bine platiti oameni care probabil trebuie rasplatiti dupa ce si-au facut datoria intr-o comisie de concurs si l-au picat pe Dediu, si-i ducem la CET acum, in CA, fara sa fie consultat CLM - si ma refer la doamna Prundea Elena. Se fac, repet, angajari, ne batem joc total de unitati pe care le avem in coordonare - de exemplu, la CET, unde se fac angajari -, se muta oameni de la Zona Libera de pe un post ocupat fara concurs, la CET, unde ocupa mai nou un alt post, tot fara concurs, pentru ca postul de la Zona Libera este unul caldut, la dispecerat, unde nu se face mai nimic, si avem un client nou, mai in virsta, pe care trebuie sa-l angajam, fara concurs, evident".

"Eu sper ca primarul sa nu aprobe bugetul de venituri si cheltuieli cu majorarea privind indemnizatia reprezentantilor CA"

Vasioiu a mai acuzat si incarcarea "fara pic de moralitate" a fondului de salarii la Zona Libera, tot pentru a le umple buzunarele clientilor politici: "Avem un Consiliu de Administratie la Zona Libera care este platit, acum, cu suma imorala de 7,7 milioane lei vechi net pe sedinta, pentru prestatia din CA. Ca si cum n-ar fi fost suficient, in conditiile in care salariul mediu la Zona este de 10,2 milioane lei, pentru faptul ca la presiunile sindicatului s-au majorat salariile din regie cu 18%, s-a ajuns sa se vina in sedinta de CA si sa se ceara majorarea si a indemnizatiei membrilor CA cu 18%! La un salariu mediu la AZL care a ajuns la 11,5 milioane, dupa majorarea cu 18%, am ajuns sa doreasca domnul presedinte al CA si director general al Zonei, Radu Petrescu, cu acordul membrilor CA, sa le faca o indemnizatie de 9,5 milioane, pentru aceasta prestatie pe care o au. Si nu va spun ce scandal a iesit la ultima sedinta a CA, cind un reprezentant al PD a cerut diminuarea indemnizatiei, avind in vedere situatia in care se afla regia. Nu este permis sa vii tu cu un proiect managerial si sa-ti planifici pierdere in primele 10 luni ale anului, si sa majorezi indemnizatiile membrilor CA!". Vasioiu a precizat ca i-a spus primarului toate aceste lucruri, iar acesta "a parut ca nu stie" si si-a notat aceste lucruri: "Eu sper ca dinsul sa nu aprobe bugetul de venituri si cheltuieli cu majorarea privind indemnizatia reprezentantilor CA. La acest moment, nu stiu daca domnul primar a aprobat sau nu BVC-ul regiei".
Contactat telefonic, directorul general al Regiei Autonome Administratia Zonei Libere "AZL" Braila, Radu Petrescu, a explicat ca toate discutiile pe tema indexarii indemnizatiilor membrilor Consiliului de Administratie au plecat de la o sedinta a CA din decembrie 2006, cind toti membri au propus aceasta varianta. "Contextul in care au inceput aceste discutii a fost majorarea salariilor angajatilor regiei din decembrie 2006. Atunci membrii CA, inclusiv cei din partea PD, au propus indexarea indemnizatiilor pe considerentul ca din ianuarie 2004 aceste indemnizatii au ramas neschimbate. Ulterior, mai precis in sedinta de CA din ianuarie, cind s-a discutat pe marginea proiectului de buget al regiei pe acest an, s-a redeschis aceasta discutie dar, de aceasta data, cei de la PD au spus ca nu ar mai fi de acord cu indexarea. In mod democratic s-a supus la vot si rezultatul a fost sa se propuna indexarea, dar asta nu inseamna ca s-a si aprobat acest lucru intrucit primarul municipiului are ultimul cuvint. Ca si la sedinta din decembrie, si in ianuarie le-am atras atentia ca primarul nu a fost de acord si, cu siguranta, nici acum nu va accepta o majorare a indemnizatiilor membrilor CA ai regiei", a punctat Petrescu.
La rindul sau, Mario Da'Ross, membru in CA la CET, a explicat ca, personal, a luat ca pe o recompensa politica angajarea lui Traian Adrian (PRM), in calitate de consilier al directorului, fara concurs, in urma cu citeva luni, dar, mai nou, si angajarea fara concurs a sotiei unui salariat din Primarie, om de incredere al primarului, membru PNL, la aceeasi unitate, cunoscuta pentru salariile bune pe care le ofera: "Mai este o proaspata angajata, care este sotia unui membru din CA, care se numeste Marian Ghionu".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii