Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de arestari in Franta, in cadrul luptei impotriva terorismului

Intre 20 si 30 de persoane au fost arestate luni dimineata, in regiunea pariziana, in cadrul unei anchete privind sursele finantarii terorismului si planuirea unor presupuse atentate, transmite AFP, citind surse apropiate dosarului.
Unele dintre persoanele retinute sint "cunoscute ca apartinind lumii interlope" si sint banuite ca au comis furturi armate pentru "a finanta cauza" islamista, potrivit unei surse.
Anchetatorii, care supravegheaza aceste persoane de mai multe saptamini, au ajuns la "convingerea" ca o parte dintre ele intentionau sa comita "actiuni violente" pe teritoriul francez, au declarat sursele citate.
Operatiunea, condusa de Directia de Supraveghere a Teritoriului (DST, serviciul de contraspionaj), a fost desfasurata la cererea magistratului antiterorist Jean-Louis Bruguiere, pentru "asociere in legatura cu o actiune terorista".
Dupa atentatele din iulie de la Londra, Franta si-a consolidat dispozitivul de lupta impotriva terorismului. Ministrul de Interne, Nicolas Sarkozy, declarase, la sfirsitul lunii noiembrie, ca exista planuri "concrete" de atentate in Franta.
Autoritatile franceze sint ingrijorate in special de posibilele actiuni ale Grupului Salafist pentru Predica si Lupta (GSPC), miscare algeriana afiliata al-Qaida, care a desemnat Franta, in septembrie, ca fiind inamicul sau numarul unu.
Din 2002, aproximativ 400 de presupusi islamisti au fost arestati in Franta si 100 dintre ei au fost trimisi la inchisoare in cadrul luptei impotriva terorismului, potrivit statisticilor oficiale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii