Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece reparatii capitale si sute de reparatii curente la imobilele DSP

Directia Serviciilor Publice intentioneaza ca, anul acesta, sa efectueze cel putin zece reparatii capitale si 200 reparatii curente la imobilele pe care le administreaza. "Volumul de reparatii va fi mai mare decit cel de anul trecut, datorita faptului ca, odata cu majorarea chiriilor, dispunem de un buget mai generos", ne-a declarat Emilena Huiu, directorul DSP. Locatarii caselor si apartamentelor detinute de municipalitatea braileana platesc o chirie de peste patru ori mai mare, incepind din luna aprilie a acestui an. Prin Hotarirea de Guvern nr. 310 din 2007, tariful de baza pe metru patrat de suprafata locuibila s-a marit de la 0,2 lei (2.000 lei vechi) la 0,84 lei (8.400 lei vechi) pe luna. La acesta se aplica un coeficient de zona, astfel: pentru zona A, intre Centru si B-dul Dorobanti, 3,5; pentru zona B - intre B-dul Dorobanti si cartierul Viziru, 2,5; pentru zona C - cartierele ANL, 2; iar pentru zona D - colonia de la Kilometrul 10 - 1,5. Familiilor cu venituri mici li se aplica o reducere, deoarece legea spune ca "nivelul maxim al chiriei nu poate depasi 15% din venitul net lunar pe familie, in cazul in care venitul mediu net lunar pe membru de familie nu depaseste salariul mediu net lunar pe economie".
DSP administreaza, in numele Consiliului Local Municipal, 3.300 apartamente, din care 1.880 sint situate in imobile vechi, in marea lor majoritate in zona A, iar restul se alfa la ANL-uri, foste camine si colonia de la Km. 10. Numarul apartamentelor este departe de a rezolva problema fondului locativ in municipiul nostru. In momentul de fata, la Primarie exista peste 9.000 cereri de casa, 3.000 vizind apartamente de tip ANL.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii