Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece cadre didactice au ramas fara posturi

Timp de doua zile, la Inspectoratul Scolar s-a desfasurat o etapa din miscarea personalului didactic, pretransferarea si rezolvarea restringerilor de catedre.
La Inspectoratul Scolar au fost formulate si 54 de cereri privind solutionarea restringerilor de catedre din cauza micsorarii numarului de elevi. Dintre acestea, zece cereri au ramas nesolutionate in aceasta etapa, noua la instruire practica pentru domeniile: Textile - sapte posturi, Mecanic in constructii si Extractie transport titei si gaze naturale cite un post. De asemenea, un alt profesor a ramas cu cererea nesolutionata, pentru disciplina zootehnie. La restringere au fost si doua persoane care nu s-au prezentat la sedinta publica, iar acestora li s-au acordat posturi din oficiu, conform legii, doua dintre posturile ramase. Dascalii ramasi fara posturi vor putea ocupa ceva la toamna, insa numai ca necalificati. Asemenea situatii, de profesori intrati in restringere de catedra si ramasi fara post, au fost si anul trecut. Cadrelor didactice nu le convine situatia, insa nu au alta optiune si accepta sa ramina titulari ai sistemului de invatamint, dar sa fie platiti ca necalificati.
Pentru pretransfer au fost formulate 106 cereri, insa 14 persoane au renuntat la cerere pentru ca nu au fost multumite de posturile libere dintre care puteau sa aleaga. La invatatori au fost noua asemenea persoane, la informatica au fost doua persoane, iar la biologie, limba romana si limba franceza cite o persoana.
In urma acestei etape de miscare a personalului didactic au ramas libere 81 de posturi. La inceputul acestei etape erau disponibile 1.449 de posturi si fractiuni de posturi. Pina in luna mai se vor reactualiza posturile disponibile in invatamint pentru ca vor mai fi cadre didactice care vor depune cereri de plecare din invatamint, care vor solicita concedii fara plata, concedii pentru cresterea copilului sau concedii fara plata pentru studii, a explicat inspectorul de personal Aristica Balaban.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii