Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece ani de puscarie, pentru ca a omorit o batrina de 77 de ani

In virsta de 51 de ani, Stan Caprita, individ originar din comuna Viziru, judetul Braila, a fost condamnat zilele acestea la 10 ani de inchisoare si 3 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi cetatenesti, pentru savirsirea infractiunii de omor (art. 174 Cod Penal). Sentinta a fost pronuntata de instanta de fond a Tribunalului Braila, ea urmind sa ramina definitiva zilele acestea, daca partile implicate in proces nu o vor contesta declarind apel la instanta superioara, respectiv Curtea de Apel Galati. Inculpatul a fost, deja, arestat preventiv, la solicitarea procurorului criminalist. La acea data, magistratii considerau ca "in cauza exista probe temeinice ca inculpatul a savirsit omorul asupra numitei Georgeta B., din comuna Scortaru Nou", considerind ca acesta "are o fire violenta, iar lasarea lui in libertate prezinta pericol pentru ordinea publica".
Drama s-a petrecut in seara zilei de 23 noiembrie 2006, chiar in locuinta victimei, din localitatea Scortaru Nou. Potrivit unor surse judiciare, sosit acasa in stare de ebrietate, Stan Caprita i-a aplicat batrinei de 77 de ani mai multe lovituri in zona capului si a toracelui, folosind pumnii si "corpuri dure", provocindu-i acesteia leziuni craniene, toracice si abdominale grave, care au condus, in final, la deces. Dimineata, vazind ca femeia era mai mult moarta decit vie, agresorul s-a speriat si a parasit localitatea. Victima a fost gasita zacind fara cunostinta, de catre vecini, care au anuntat imediat Salvarea si Politia. Ea a fost transportata, initial, la Spitalul Judetean Braila, fiind diagnosticata cu rani la cap, citeva coaste rupte si alte leziuni grave. Ulterior, Georgeta B. a fost transferata la Spitalul Judetean Galati - Sectia Neurochirurgie, unde a fost supusa unei complicate interventii chirurgicale pe creier. Cu toate eforturile medicilor, dupa citeva zile de la agresiune, victima a decedat. La scurt timp, autorul crimei de la Scortaru Nou a fost retinut si arestat preventiv, pe o perioada de 29 de zile. Anchetatorii au stabilit drept mobil al asasinatului faptul ca batrina i-ar fi datorat ceva bani barbatului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii