Mergi la conţinutul principal

Zaharescu: „Guvernul poate să modifice orice prin OUG"

Guvernul a decis ieri, prin ordonanţă de urgenţă, că avizul Curţii Constituţionale a României (CCR) asupra hotărârilor Parlamentului este unul consultativ, astfel că CCR nu se mai poate opune suspendării lui Băsescu.
Proiectul de ordonanţă, prin care avizul Curţii va fi tratat drept unul consulativ pentru hotărârile Parlamentului, a fost inclus pe agenda suplimentară a şedinţei de miercuri a Guvernului şi a fost aprobat.
„Guvernul poate să simtă nevoia să modifice urgent, în orice clipă, orice crede la momentul ăla necesar. Nu ştiu dacă faceţi referire exact la această OUG, dar dacă da, probabil că în acest moment, când s-a produs această ordonanţă de urgenţă, exact acum trebuia să vină. Nu e absolut nimic de neînţeles", a răspuns Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, întrebat cum argumentează Guvernul urgenţa de a schimba Legea de organizare a Curţii Constituţionale.
În plus, purtătorul de cuvânt al Guvernului este de părere că „Executivul are competenţa de a da ordonanţe de urgenţă în vacanţă parlamentară". Totuşi, potrivit legislaţiei în vigoare, Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă în timpul vacanţei parlamentare, având doar posibilitatea să aprobe ordonanţe simple, pe anumite domenii aprobate anterior de către Legislativ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro