Mergi la conţinutul principal

Weekendul acesta merg la Brăila!

 

Cu mare bucurie și mândrie am primit vestea că Brăila se numără printre finalistele competiției ”Destinația anului 2021 în România”. Pe de o parte, pentru că orașul nostru chiar are un farmec special, iar pe de alta, pentru că rezultatul acesta se datorează, de fapt, unei extraordinare mobilizări comunitare.

Susținută de arhitectura veche adusă la rang de artă, de configurația urbanistică considerată unică în Europa, de istoria tumultuoasă și de o diversitate multiculturală ce conferă un aer boem, cosmopolit, original, dorința comunității de a transforma Brăila într-o destinație turistică de top este însă, pe cât de naturală, pe atât de necesară. Brăila poate susține și are nevoie de turism ca de aer, dar nu la modul solitar, punctual, ci la scară largă, ca ramură importantă a economiei locale, printr-un front comun administrație publică –  instituții culturale -  inițiativă privată. Pentru că, a oferi un weekend de neuitat unui grup de turiști nu înseamnă doar o plimbare prin Centrul Vechi, ci și o masă deosebită, o cazare decentă, siguranță pe străzi, muzee, teatre, expoziții, plimbări pe Dunăre etc. Doar așa se poate oferi o experiență completă și complexă și, mai presus de orice, impresionantă și emoționantă, adică amintiri de neuitat, care, împărtășite cu alții, reprezintă cea mai sănătoasă promovare. 

Brăila are potențial, merită și trebuie să facă parte din elita destinațiilor de vacanță. Iar ce s-a întâmplat weekendul trecut, de Noaptea Muzeelor, demonstrează clar că și POATE! Are resurse, are imaginație, are putere și oameni care să facă cu adevărat ceva! MĂ ÎNCLIN! Pentru idee, pentru implicare și realizarea ei.

Cred cu tărie în astfel de manifestări și în rezultatele lor palpabile, dincolo de starea emoțională de bine generată. Cu o singură condiție: să nu fie o excepție. Dese și diverse, planificate și promovate din timp, astfel încât turiștii să spună: Weekendul acesta merg la Brăila! Pentru că... e festival de teatru, e Darclee, e parada costumelor de epocă, e festival de film, de dulciuri, e târg de carte, de flori, de antichități, e sărbătoarea orașului etc. Iar când nu e nimic organizat, ideal ar fi să-și spună: Weekendul acesta merg la Brăila! Pentru că... e Brăila!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro