Mergi la conţinutul principal

Weekend de poveste. Brăila redevine capitala tangoului argentinian

• timp de două zile, 22 și 23 iunie, peste 50 de pasionați ai acestui stil de dans își dau întâlnire la Galeria de Artă și Sala ProArte a Centrului de Creație • evenimentul „Brăila pe note de tango” va prilejui întâlnirea cu cei mai talentaţi dansatori şi specialişti ai acestui stil de dans, alături de invitații speciali Mirela Roșu și Giorgio Panico, maeștri în arta tango-ului și promotori culturali

 

Brăila redevine capitala tangoului argentinian. Timp de două  zile (22 și 23 iunie), peste 50 de pasionaţi ai dansului tango, profesionişti și amatori, îşi vor da întâlnire la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație), fie în incinta Galeriei de Artă, din Piața Traian nr. 2, fie în Sala ProArte, locații deja consacrate ale tangoului autentic, pentru a lua parte la o experienţă deosebită, pentru a se perfecţiona în acest stil de dans, pentru a învăţa lucruri noi şi pentru a pătrunde în tainele tangoului.

„Evenimentul „Brăila pe note de tango” va prilejui întâlnirea cu cei mai talentaţi dansatori şi specialişti ai acestui stil de dans, alături de invitații speciali, deja consacrații Mirela Roșu și Giorgio Panico, maeștri în arta tango-ului, promotori culturali, reprezentanți ai Școlii de dans Urquiza, și Tdj Bogdan Crijinovschi. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Primăria Municipiului Brăila și Școala de dans Urquiza”, precizează organizatorii evenimentului din acest weekend.

Întâlnirea cuprinde sesiuni de milonga, diverse demonstraţii practice, seminarii, ateliere, precum şi multe alte surprize, astfel că participanţii la eveniment vor avea parte de momentele frumoase ale dansului tango.

Potrivit organizatorilor, participanții la acest eveniment, exploratori ai artei tangoului - dans ce caută permanent exprimarea personalizată a muzicii prin mișcări naturale și gândire liberă - vor participa la demonstrații de tango argentinian și nu numai, își vor împărtăși pasiunea comună pentru această artă, precum și secretele ce derivă din ritmul muzicii și al mișcărilor de dans. Programul manifestărilor desfășurate în cadrul evenimentului „Brăila pe note de tango” este următorul: sâmbătă, 14.00-24.00 (sâmbătă, 22 iunie) și respectiv 14.30-17.00 (duminică, 23 iunie). Evenimentul se adresează atât amatorilor cât și cunoscătorilor tangoului argentinian, „un eveniment sociall care reunește oameni din toate domeniile de activitate, iubitori ai muzicii de calitate, ai dansului și ai atmosferei calde a serilor în care se pot bucura de viață, în acorduri de tango”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro