Mergi la conţinutul principal

Voluntariatul - o activitate fata de care unii tineri inca sint reticenti

Saptamina Nationala a Voluntariatului, un proiect initiat de Centrul National de Voluntariat "Pro Vobis" din Cluj Napoca cu sprijinul Fundatiei "Charles Stewart Mott" din Anglia, a fost sarbatorita pentru a doua oara la Braila.
Clubul "Voltin" Braila a organizat concursul de idei originale pentru actiuni de voluntariat in comunitate, "Voluntar cu idei". Presedintele Clubului "Voltin", Adriana Vadeanu, a precizat ca fiecare tinar poate sa trimita pe adresa clubului sau prin e-mail o idee de actiune de voluntariat prin care sa vina in ajutorul persoanelor aflate in nevoie. Pe 6 mai, la sediul Clubului "Voltin" va avea loc festivitatea de premiere a celor mai stralucite idei, iar cea mai buna va fi sprijinita pentru a fi pusa in practica. De asemenea, tot pe 6 mai, fiecare tinar care a participat la actiuni de voluntariat alaturi de Clubul "Voltin" va primi diploma de participare.
In cadrul aceleiasi Saptamini Nationale a Voluntariatului, Clubul "Voltin" a mai organizat intilniri cu aproximativ 160 de tineri din colegiile nationale "Balcescu" si "Murgoci", din Colegiul Economic, Liceul Economic "P. S. Aurelian", Liceul "Iorga" si din Grupul Scolar "Nenitescu", in cadrul carora echipa Clubului "Voltin" a prezentat activitatile si cele opt proiecte de voluntariat ale Clubului, derulate de la infiintare, din 2003, dar si proiectele aflate in pregatire. "Tinerii voluntari au transmis colegilor lor invitatia de a se implica activ si a se alatura echipelor pe parcursul procesului de elaborare, scriere, organizare si implementare a acestor proiecte. Liceenii au fost provocati la o discutie prin care sa-si exprime argumentele care i-ar determina si cele care i-ar opri sa devina voluntari. Cele mai frecvente argumente pro au fost: satisfactia de a ajuta pe cineva, nevoia de autocunoastere si dezvoltare personala, curiozitatea de a face ceva nou si a iesi din rutina. Cele mai intilnite contra-argumente au fost: lipsa de informatii, lipsa de timp, teama de a nu fi luat in ris de colegi si prieteni", a explicat presedintele "Voltin", Adriana Vadeanu.
In aceasta saptamina a avut loc si Conferinta Judeteana a Voluntariatului, la care au participat reprezentanti ai Consiliului Judetean si ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog. Voluntarul de la Corpul Pacii, Stephen Abott a impartasit din experienta organizatiei sale in managementul voluntarilor, in special motivarea si recunoasterea meritelor voluntarilor. Au participat, ca invitati, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, ai Directiei de Tineret, ai Centrului de Asistenta Psihopedagogica, ai Serviciului de Probatiune de pe linga Tribunalul Braila, ai ONG-urilor care au actiuni de voluntariat, precum Asociatia "Pro-Democratia" Club Braila si Fundatia "Pro-Homini", alaturi de 25 de tineri voluntari. "Reprezentantii ONG-urilor au aratat care sint metodele lor de lucru cu voluntarii, activitatile destinate lor, serviciile acordate si cite un proiect care a avut succes. La aceasta intilnire s-a mai discutat despre legislatia in domeniul voluntariatului, despre punctele tari si slabe in dezvoltarea voluntariatului si despre managementul voluntarilor, a mai precizat presedintele "Voltin", Adriana Vadeanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu