Skip to main content

"Voluntariatul devine din ce in ce mai important si in Romania"

Are 17 ani, este Presedintele Consiliului Elevilor de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci" si, incepind de joi, ocupa functia de Presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor (CJE). A fost aleasa la diferenta de un vot fata de contracandidatul sau de la Colegiul Economic, Raul Dumitrascu. Numele ei este Anca Pascu si a acceptat sa ne spuna care sint obiectivele CJE, in interviul care urmeaza.

- Cum te simti in functia de presedinte al CJE?
- Cred ca e in regula. Si pina in prezent am desfasurat activitati in cadrul acestui consiliu, in functia de secretar, cea mai mare diferenta pe care o vad este faptul ca acum reprezint elevii din judetul nostru la intilnirile nationale. Sint constienta de faptul ca acum am mai multe responsabilitati si trebuie sa le fac fata. Oricum, pot spune ca sint destul de optimista si cred ca va fi un an cu multe realizari.
- Ce responsabilitati ai in aceasta functie?
- In primul rind, voi prezida sedintele si, implicit, imi voi aduce aportul pentru realizarea agendei de intilniri. De asemenea, voi incerca sa facilitez legatura dintre presedintii liceelor, din oras si din judet, cit si cu inspectorul coordonator de activitati si programe educative si, cum am zis, voi merge la intilnirile nationale pentru a reprezenta judetul.
- Cum vei incerca sa facilitezi aceasta cooperare?
- Vom incheia parteneriate intre licee pe diferite proiecte si atunci vor ajunge sa se cunoasca foarte bine, pentru ca vor lucra impreuna si vor ajunge si la o cooperare eficienta.
- Care sint planurile tale in viitorul an?
- Imi doresc foarte mult, pentru ca este si un lucru esential, sa alcatuiesc o echipa puternica, capabila sa se implice in proiecte locale, dar si nationale, sa avem oameni care sa isi doreasca sa se afirme si sa lupte pentru drepturile lor. In momentul in care lucrul acesta se va intimpla, cred ca totul va merge foarte bine, vom fi eficienti si ne vom forma o imagine excelenta, practic vom deveni cunoscuti de elevii braileni.
- Te-ai gindit la o strategie pentru a infrunta problemele care se vor ivi in timpul anului?
- Da, bineinteles. Cred ca totul se va rezuma la planul de activitati pe care il vom realiza impreuna, nu numai cu biroul executiv, dar si cu ceilalti presedinti, pentru ca atunci cind proiectul propus de ei se va realiza si va deveni un succes, va fi o satisfactie colectiva, dar si individuala. In ceea ce priveste strict problemele care ar putea aparea, ei bine, eu sper sa nu apara nici una. Oricum, cred ca sintem pregatiti sa intimpinam problemele ce pot aparea pe parcurs, totul se rezuma la comunicarea intre presedinti si astfel sa incercam sa identificam cauzele pentru a ajunge la rezolvarea lor.
- Care sint avantajele pe care ti le ofera noua functie?
- Inca nu am avut timp sa ma gindesc la avantajele personale, probabil ca totul se rezuma la acumularea de experienta. Este foarte bine ca voi cunoaste presedinti din alte judete, cu care voi putea impartasi diferite strategii pentru rezolvarea problemelor existente la nivel local. Va fi un plus si pentru admiterea la facultate, avind in vedere ca voluntariatul devine din ce in ce mai important si in Romania.
- Legat de facultate, te gindesti sa urmezi o cariera legata de ceea ce faci acum, de exemplu in politica?
- Da si nu. Deocamdata, pentru mine politica e mai mult sau mai putin o pasiune. Imi doresc foarte mult sa ajung sa ma implic si la nivel inalt, in special intr-una din institutiile Uniunii Europene, dar pentru moment preocuparile mele se rezuma la scoala si consiliu.
(Interviu realizat de Madalina GLAVAN)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu