Mergi la conţinutul principal
Voia ta

Voia ta

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Când gândul morții este alungat cu totul din minte, înțelegând cu adevărat Viața, atunci îți aduci aminte pe deplin de Tatăl tău, care nu a creat nici moartea, nici păcatul, ci doar viața și sfințenia. Odată alungat gândul morții și credința în ea, renunți, în sfârșit, la o lume ireală, pentru a o întrezări pe cea care este dintotdeauna, creată înainte de timp.

Alege să vezi, în fiecare semen, un prieten nedespărțit al sufletului, nu un străin - este singura cale pentru iertarea deplină și alungarea ideilor de separare, păcat și moarte. Așa afli, cu adevărat, care este voia ta: Voia Tatălui.

 

„Cineva I-a zis: Iată mama Ta și frații Tăi stau afară, căutând să-ți vorbească.

Iar El i-a zis: Cine este mama Mea și cine sunt frații Mei?

Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea și frații Mei.

Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, XII, 47-50)

 

„Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el;

Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.

Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.”

(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, II, 15-17)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro