Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Virusul H5N1, confirmat la Tataru si Chichinetu

Laboratorul din Marea Britanie a confirmat prezenta virusului H5N1 al gripei aviare, inalt patogen, pentru probele prelevate de la pasari din alte doua localitati brailene si cinci localitati din alte trei judete, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, Nicolae Stefan.
Probele provin de la pasari din localitatile Tataru (comuna Dudesti) si Chichinetu (comuna Ciocile) din judetul Braila, satul Tonea (comuna Modelu) - judetul Calarasi, localitatile Traian, Marsilieni si Rovine din judetul Ialomita si Odaile din judetul Buzau, .
Acestea au fost trimise saptamina trecuta in Marea Britanie pentru analize suplimentare, dupa ce analizele efectuate la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala au semnalat prezenta virusului H5 al gripei aviare.
De asemenea, miercuri, au mai fost trimise la laboratorul de specialitate din Marea Britanie probe de la pasari din localitatile Albesti si Stelnica din judetul Ialomita.
Pina in prezent au fost depistate focare de gripa aviara in judetele Tulcea, Braila, Buzau, Calarasi si Ialomita.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii