Mergi la conţinutul principal

Violențe la protestul de aseară. Protestatarii au aruncat cu pietre şi obiecte contondente, jandarmii și polițiștii au reacționat

* protestul din seara de 30 martie a atins cote extreme, în sensul că s-a ajuns la comiterea de fapte violente asupra jandarmilor şi poliţiştilor care încercau să restabilească ordinea * la miezul nopţii, ultimii protestatari care veneau pe Calea Călăraşilor spre Primărie, au fost înştiinţaţi de poliţie prin staţii că au depăşit ora admisă de circulaţie pe străzi, ei fiind apoi opriţi de organele de ordine, legitimaţi şi sancţionaţi * mai mulţi tineri au ajuns la Poliţie, unul care s-a simţit rău fiind transportat la spital

 

 

 

 

Altercaţie între forţele de ordine şi protestatarii aflaţi pe Calea Călăraşilor, după ora admisă pentru ieşirea din casă. Protestatarii au aruncat cu sticle şi obiecte contondente în forţele de ordine. Grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecția Căii Călărașilor cu Bulevardul Independenței și s-a urcat în două taxi-uri, acestea fiind apoi oprite de forţele de ordine, protestatarii fiind extraşi din maşini. La miezul nopţii, ultimii protestatari care veneau pe Calea Călăraşilor spre Primărie, au fost înştiinţaţi de poliţie prin staţii că au depăşit ora admisă de circulaţie pe străzi. În faţa Primăriei aceştia au avut surpriza să fie opriţi de organele de ordine, legitimaţi şi sancţionaţi. Unii au reuşit să fugă dar au fost opriţi apoi de alte echipaje de poliţie şi jandarmerie care la ora respectivă împânziseră străzile.

În faţa coloanei de protestatari era un grup de copii, care la ora respectivă ar fi trebuit să fie acasă. Câţiva dintre ei au ajuns la poliţie şi iniţial s-au plâns că au fost bătuţi de jandarmi.

De la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila am primit o comunicare cu privire modul de acţiune în timul protestului de marţi seara. „În data de 30.03.2021, în municipiul Brăila a avut loc un protest spontan în contextul pandemic la care au participat peste 100 de persoane, depășind limita maximă permisă de actualele prevederi legale. Pe timpul manifestației, mai multe persoane participante s-au manifestat violent față de forțele de ordine, în sensul că au aruncat cu pietre și alte obiecte contondente atât în personal, cât și în autospecialele de intervenție. Deși au fost somați să înceteze acțiunile agresive, aceștia au continuat să manifeste în același mod. În jurul orei 23:45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecția Căii Călărașilor cu Bulevardul Independenței și s-a urcat în două taxi-uri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliție și de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanții violenți au fost somați să coboare, dar aceștia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru aplicarea măsurilor legale. Precizăm că până în acest moment, niciun protestatar nu a necesitat ingrjiri medicale, toți aflandu-se la sediul Poliției Municipiului Brăila, unde urmează a fi aplicate măsurile legale. Pentru a verifica toate informațiile apărute în spațiul public referitoare la acest incident, la nivel intern vor fi dispuse măsuri specifice”, se arată în comunicatul transmis azi-noapte de la Jandarmeria Brăila.

 

Tinerii duşi la Poliţie, unul a ajuns la spital

 

Au apărut imagini video în care se observă că un tânăr este căzut pe jos şi prezintă leziuni, urmele de sânge fiind vizibile. De la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila s-au transmis informaţii în jurul orei 2.00 noaptea. În urma imaginilor video apărute în spațiul public, au fost demarate verificări de către polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, reieșind următoarea situație de fapt: „La sediul Poliţiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancționați în urma intervenției jandarmilor la manifestațiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat faptul că a avut o altercație cu un jandarm, solicitând să depună plângere penală. Polițiștii s-au sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta solutionare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul București”, au transmis reprezentanţii IPJ Brăila.

La ieşirea din sediul Poliţiei, un tânăr a spus că se simte rău şi a fost preluat de o ambulanţă. Persoana în cauză a fost transportată la Spitalul judeţean Brăila. Alte evenimente nu au mai fost înregistrate, conform polițiștilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro