Mergi la conţinutul principal

Vinzatorii de pepeni n-au probleme cu organele de control

Autoritatile sanitar-veterinare brailene nu au cum sa impiedice comercializarea pepenilor pe strazile orasului, in locatii neamenajate corespunzator, atit timp cit Primaria le permite vinzatorilor sa-si expuna marfa, contra unei taxe de 0,8 lei pe metrul patrat. Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare Braila au facut, vineri, 27 iulie, un amplu control pe strazile municipiului iar conducerea institutiei ne-a declarat ca nu s-au putut lua masuri coercitive, atit timp cit toti vinzatorii de pepeni aveau toate actele in regula. Reamintim ca, printr-o sezisare trimisa redactiei noastre, locatarii unui bloc situat la intersectia strazii G-ral Eremia Grigorescu (fosta Garii) cu Str. Rahova, se pling ca sint terorizati de niste vinzatori de pepeni care si-au instalat tabara pe domeniul public si, in lipsa unor spatii special amenajate, isi fac nevoile pe pereti sau chiar in scara blocului. In plus, pepenarii sint acuzati ca nu respecta nici cele mai elementare norme de igiena si de bun simt, spalindu-se cu "zeama de pepene" si facind galagie pina tirziu in noapte.
"Au fost verificati 24 comercianti de pepeni, atit pe Str. Garii cit si in alte locatii, din cartierul Obor, Sos. Buzaului, Calea Galati, Str. Scolilor. Toti acestia aveau asupra lor certificate de producator si chitante care atestau ca au achitat la Administratia Pietelor locul pe care il ocupa pe spatiul public. In momentul controlului, comerciantii au declarat ca folosesc toaletele barurilor si teraselor din apropiere, pentru a-si satisface nevoile fiziologice. Cei care aveau marfa expusa la soare au fost somati sa o protejeze si s-au conformat, achizitionindu-si imediat umbrele sau copertine de mari dimensiuni", ne-a declarat Gicu Dragan, directorul adjunct al DSV Braila.
La rindul sau, Traian Jipa, directorul Politiei Comunitare ne-a explicat acelasi lucru: cit timp municipalitatea le permite pepenarilor sa-si expuna marfa pe strada, nu pot fi indepartati. Jipa ne-a declarat ca a dat dispozitie sa se urmareasca situatia semnalata de cititorul nostru, in intersectia Str. Garii cu Rahovei dar ca, de cite ori a trecut patrula Politiei Comunitare pe acolo, vinzatorii de pepeni nu se manifestau zgomotos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu