Mergi la conţinutul principal

Vinovăția nu este justificată

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Eliberează-ți semenul de vinovăție, așa după cum vrei și tu să fii eliberat. Dacă te-ai uita cu adevărat înăuntru, acolo unde Iubirea Tatălui strălucește neatinsă vreodată -de ceea ce crezi, dar nu este-, vei înțelege că vinovăția fratelui tău nu are realitate. Iubirea Tatălui spulberă toate iluziile pe care le-ai putea crede.

Dar de fiecare dată când privirea îndreptată asupra fraților tăi este una nemiloasă, uiți de Ceea ce nu te-a părăsit vreodată, fiind de-a pururea cu tine.

Cel ce își condamnă chiar și un singur frate nu poate să se vadă pe sine nevinovat, nici nu va simți puterea Păcii.

 

„Iisus le-a zis: Dacă ați fi orbi n-ați avea păcat. Dar acum ziceți: Noi vedem. De aceea păcatul rămâne asupra voastră.”

(Sfânta Evanghelie după Ioan, IX, 41)

„Voi judecați după trup; Eu nu judec pe nimeni.

Și chiar dacă Eu judec, judecata Mea este adevărată, pentru că nu sunt singur, ci Eu și Cel ce M-a trimis pe Mine.”

(Sfânta Evanghelie după Ioan, VII, 15-16)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro