Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Brăileni terorizaţi de maşina de gunoi

• locatarii unui bloc de pe strada Simion Bărnuţiu, din cartierul Radu Negru, se plâng că o autogunoieră a firmei “Braicata” îşi face apariţia în zonă doar la orele 5.30 - 5.45 dimineaţa, iar angajaţii nu ţin deloc cont că încă mai sunt locatari care încearcă să se odihnească • din contră, tomberoanele metalice sunt manevrate fără menajamente, iar pe lângă zgomotul provocat, un alt aspect care îi deranjează pe locatari este că deşeurile reciclabile sunt amestecate de-a valma cu cele menajere, noţiunea de colectare selectivă nefiind nici pe departe una dintre priorităţile angajaţilor de la salubritate • SUPAGL promite să ia măsuri

 

Maşinile de gunoi ieşite pe teren dimineaţa foarte devreme devin o sursă de stres pentru brăilenii care încă mai încearcă să se odihnească. Asta mai ales atunci când angajaţii firmelor de salubritate ce deservesc aceste autospeciale nu fac un minim de efort pentru a nu provoca deranj. Dimpotrivă, sunt situaţii când aceştia manevrează tomberoanele metalice ca şi cum s-ar afla undeva în câmp, nu la doar câţiva metri de ferestrele unor apartamente unde există oameni care încă mai dorm la acea oră. O astfel de situaţie ne-a fost reclamată de brăileanul Mihai A., locatar al unui bloc de pe strada Simion Bărnuţiu din cartierul Radu Negru. Acesta se plânge că o autospecială a firmei de salubritate “Braicata” soseşte în în zonă, periodic, la orele 5.30 - 5.45, iar zgomotele produse dau deşteptarea la tot cartierul, stricându-le somnul inclusiv celor care, din diverse motive, s-au culcat mai târziu şi ar fi vrut să se trezească după ora 8.00. “Maşina de gunoi vine în jurul orelor 5.30 - 5.45 dimineaţa să ridice gunoiul. Problema este că zgomotul produs este unul foarte mare ca intensitate, dar şi ca timp. Acesta este cauzat atât de maşină cât şi de tomberoanele metalice care sunt efectiv trântite şi zguduite. Am făcut o sesizare la SUPAGL (Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală n.n.), semnată de 30 de persoane, cu număr de înregistrare, dar nu am primit niciun răspuns deşi au trecut 4 luni de atunci, nu doar cele 30 de zile necesare instituţiei să formuleze un răspuns. Tot ce vrem este ca ridicarea deşeurilor să se facă după ora 8.00”, ne-a informat cititorul nostru. Acesta a ajuns la concluzia că maşina de gunoi a firmei “Braicata” vine atât de matinal pentru ca locatarii blocurilor deservite de punctul gospodăresc respectiv să nu observe cum gunoaiele menajere sunt preluate de-a valma cu cele reciclabile, fără să se ţină cont câtuşi de puţin de colectarea selectivă despre care se vorbeşte foarte mult, la nivel de autoritate locală, în ultima perioadă. “Noi credem că gunoierii vin la ora aceea pentru ca locatarii blocurilor din jur să nu observe că încarcă de fapt toate tomberoanele, şi pe cele cu hârtie şi plastic, în aceeaşi maşină. Asta deşi noi, locatarii care folosim acel modul de colectare selectivă chiar ne străduim să punem separat deşeurile menajere de cele reciclabile”, ne-a mai spus cititorul nostru. Ca să ne demonstreze că are dreptate, acesta ne-a trimis şi o filmare făcută într-una din dimineţile trecute. Din materialul video reies cu prisosinţă atât zgomotul făcut de tomberoanele manevrate fără menajamente, cât şi faptul că deşeurile, indiferent de natura lor, sunt aruncate în aceeaşi maşină, unde sunt presate şi compactate, deci este puţin probabil că se mai face o sortare ulterioară a materialelor reciclabile.

Conducerea SUPAGL Brăila, instituţia responsabilă de activitatea operatorilor de salubritate, ne-a declarat că are cunoştinţă de problema locatarilor blocurilor de pe strada Simion Bărnuţiu şi că a avut o discuţie cu reprezentanţii firmei care are sector în zonă, solicitându-le să nu-i mai deranjeze pe locatari. “Am primit o sesizare pe această temă şi am discutat cu reprezentanţii firmei Braicata, cea care are sector în zona de blocuri a cartierului Radu Negru. I-am atenţionat să îşi schimbe modalitatea de lucru. Dacă nu s-au conformat, vom face un control la faţa locului, să vedem ce grafic de ridicare a deşeurilor au, dacă respectă acest grafic şi dacă fac colectare selectivă aşa cum ar trebui. În funcţie de cele constatate, se vor lua măsurile necesare”, ne-a declarat directorul Dumitru Munteanu.

Acesta ne-a spus că o situaţie similară a existat la un bloc situat la intersecţia bulevardului Independenţei cu strada Şcolilor şi că acolo s-a găsit o soluţie pentru ca locatarii să nu mai fie deranjaţi de zgomotul provocat de activitatea de ridicare a deşeurilor. 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro