Mergi la conţinutul principal

VIDEO: “Mai bine în ger, decât la Centrul de Găzduire al Primăriei!”

• acesta pare a fi sloganul după care se ghidează câţiva oameni ai străzii, pe care poliţia locală i-a găsit în incinte neîncălzite, în noaptea de duminică spre luni • în ciuda frigului extrem, trei persoane care se adăposteau prin tot felul de cotloane au refuzat să fie duse la centrul de găzduire administrat de municipalitate • Poliţia Locală anunţă că va monitoriza persoanele în cauză, până când temperaturile vor reveni la normal

 

Temperaturile extrem de scăzute din această perioadă le pot fi fatale persoanelor fără adăpost. Ca de fiecare dată în ultimii ani, autorităţile locale încearcă să protejeze oamenii străzii, oferindu-le posibilitatea să stea în Centrul de Găzduire al Primărie până când trece gerul. Totuşi, în ciuda frigului extrem, câteva persoane care înnoptau prin tot felul de cotloane neîncălzite au refuzat cu înverşunare să fie duse la adăpost. S-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, când mai multe echipaje ale Poliţiei Locale au căutat prin oraş oameni ai străzii pentru a-i duce la Centrul de Găzduire. Din patru persoane aflate în această situaţie, doar una a acceptat ajutorul. Celelalte trei au rămas pe stradă, pe proprie răspundere.

“În noaptea de 25 spre 26 februarie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Locale Brăila au identificat doi bărbaţi, unul în vârstă de 61 ani, din sat Jugureanu, comuna Ulmu, celălalt în vârstă de 50 de ani, din Brăila, care se adăposteau într-o încăpere din incinta fostei unităţi militare Caporal Muşat. Deşi în locaţia respectivă nu există o sursa de căldură, cei doi au refuzat să fie transportaţi la centrul de găzduire. Totodată, în spatele blocurilor C de pe şoseaua Vizirului, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, fără adăpost, care, de asemenea, nu a dorit să fie transportat la centrul de găzduire. De asemenea, în Gara CFR a fost găsit dormind pe o bancă, pe peron, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Brăila, care a dorit să fie transportat la Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă. Persoanele care au refuzat transportul la adăpost vor fi monitorizate în perioada următoare. Totodată, Poliţia Locală Brăila va continua acţiunea de identificare şi monitorizare a persoanelor care locuiesc în incinte neîncălzite, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo”, ne-a informat Poliţia Locală, prin intermediul unui comunicat de presă. 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro