Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Şoferul autobuzului 35, ale cărui uşi s-au deschis în timpul mersului, sancţionat de poliţişti

• agenţii din cadrul Biroului Rutier l-au identificat pe şoferul care a condus autobuzul 35, marţi, cu uşile deschise şi l-au sancţionat cu avertisment • primarul municipiului a recunoscut că nu este mulţumit de activitatea directorului “Braicar”, Cornel Săndulescu

 

Marţi seară, un călător a surprins cu obiectivul telefonului mobil cum uşile autobuzului 35, cu numărul de înmatriculare BR-80-ERK, se deschid în timpul mersului. Din fericire, de această dată, niciun pasager nu a căzut din autovehicul. Imaginile au ajuns la redacţia “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi au fost postate imediat pe site-ul www.obiectivbr.ro. Au existat comentarii că acel video nu ar fi fost realizat pe 19 martie, că s-ar vedea verdeaţă, că ar fi vară şi alte motive invocate de cei ce par a refuza să creadă că aşa ceva încă se mai întâmplă la operatorul de transport în comun, în anul 2019, la circa două săptămâni după un incident asemănător. Pentru a înlătura orice dubiu că acel material video nu ar fi recent, redactorii “Obiectiv-Vocea Brăilei” au luat legătura cu persoana care ne-a sesizat cazul şi care ne-a pus la dispoziţie dovezi că scena a fost filmată chiar pe 19 martie 2019, la ora 18.16. Apoi, surse din “Braicar” ne-au confirmat că autobuzul BR-80-ERK s-a aflat pe traseul indicat de sesizant, la orele respective. “Clipul în care se vede clar că uşile se deschid în timpul mersului l-am realizat aproape de Barieră, la semafor, la giratoriul spre Dorobanţi, cum vii dinspre Viziru spre Barieră. Iniţial, am văzut că uşile erau deschise pe Buzăului, după care în sensul giratoriu de la McDonald's s-au deschis şi mai tare. Am scos telefonul şi am apucat să filmez abia în curba de la semaforul spre Catedrală. N-am trimis alea să fac rău cuiva, doar că mă îngrijorează şi pe mine starea lor şi mă gândesc că întotdeauna aş fi putut fi eu în pielea celui care a căzut din autobuz, mai ales că văd cum stau în fiecare dimineaţă când merg la liceu. Zilnic circul cu autobuzele «Braicar»“, ne-a povestit, ieri, cel care ne-a sesizat cazul uşilor deschise în timpul mersului în autobuzul 35.

Cei care nu s-au ascuns în spatele “gazonului verde” sunt poliţiştii de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, care au efectuat verificări în acest caz, aşa cum ne-a informat subinsp. de poliţie Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu în urma apariţiei imaginilor în presă, şi l-au identificat pe şofer, un brăilean de 41 de ani, care a fost sancţionat cu avertisment, conform OUG 95/2002, art. 101, alin. 1, pct. 14 (“Constituţie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: (...) pornirea de pe loc a autovehiculului sau tramvaiului cu uşile deschise, circulaţia cu uşile deschise ori deschiderea acestora în timpul mersului; deschiderea uşilor autovehiculului atunci când acesta este oprit sau staţionat, fără asigurarea că nu se pune în pericol siguranţa deplasării celorlalţi participanţi la trafic”).

 

Dragomir a recunoscut că nu este mulţumit de directorul Braicar

Primarul municipiului, Marian Dragomir, a fost întrebat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către jurnalişti ce se întâmplă la operatorul “Braicar”, pentru că, în ultima perioadă, ies la iveală din ce în ce mai multe probleme tehnice. Dacă, în primele minute, edilul municipiului a evitat răspunsul, afirmând că “există inginer şef la Braicar, există director...” şi “autobuzul respectiv nu face parte dintre cele noi, ci este un BMC care cred că are peste 15 ani vechime. Noi, primăria, ne ocupăm de investiţii”, la insistenţele mass-media, Dragomir a recunoscut că are multe nemulţumiri la adresa lui Cornel Săndulescu, directorul Braicar. “E o procedură privind alegerea directorului de la Braicar, la care primarul nu participă. În ultima perioadă sunt foarte multe aspecte care mă nemulţumesc vizavi de activitatea domnului Săndulescu şi a altor angajaţi, plecând de la cei care fac graficele, până la cei care vorbesc urât cu pasagerii”, a afirmat Marian Dragomir.

Primarul a mai vorbit şi despre incidentul petrecut la începutul lunii martie, când un pasager a căzut dintr-un autobuz, deoarece uşile s-au deschis în mers. Dragomir a declarat că i-a solicitat directorului Săndulescu să facă o expertiză pentru a vedea dacă uşile s-au deschis din cauza unei defecţiuni tehnice sau a unei erori umane. “I-am solicitat directorului de la Braicar să verifice şi să facă o expertiză dacă uşile respective s-au deschis datorită acţionării voluntare sau involuntare. Expertul este unul independent, care va stabili ce şi cum s-a întâmplat. Expertiza poate fi contestată de partea nemulţumită”, a conchis edilul Brăilei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro