Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie categorica, dar nu si lipsita de emotii

"Cu siguranta ca vom cistiga acest meci insa mai putin conteaza scorul, cit mai ales spectacolul. Sper ca echipa sa faca un joc spectaculos care sa ofere minunatilor nostri suporteri posibilitatea de a se bucura din plin de ceea ce vad in teren", isi dorea la inceputul meciului Ionel Antihi, presedintele Consiliului director al HC Dunarea.
Numai ca handbalistele brailene si-au subestimat adversarele si, timp de 25 de minute, jocul a fost echilibrat de parca nu jucatoarele "lanternei" erau in teren, ci unele ale unei echipe din prima parte a clasamentului.
Patru a deschis scorul in minutul 2, insa CSM-ul a egalat prin Tuca si a preluat conducerea in urma unui 7 metri transformat de Alina Deliceanu.
Gazdele au avut o tresarire de orgoliu si s-au distantat la trei goluri in minutul 18 insa au ratat apoi un contraatac si un 7 metri dupa care a urmat o revenire a sibiencelor si o noua egalitate, 9-9 in minutul 21.
Handbalistele brailene au devenit mult mai sigure in aparare si mai eficiente in atac, astfel ca au plecat la cabine cu un avantaj de patru goluri. Irina Radovici, cea mai buna jucatoare de pe teren din prima repriza, a marcat pentru 12-11, iar Marcela Lupu a stabilit diferenta de patru goluri printr-o reusita superba de la 9 metri chiar in ultimele secunde ale reprizei.

"Sedinta" din pauza a fost mobilizatoare

Bineinteles ca evolutia mai putin convingatoare din prima parte a intilnirii nu a ramas fara urmari. Profesoara Alexandrina Soare le-a bagat pe fete intr-o sedinta scurta, dar care si-a facut efectul din plin in a doua parte a jocului.
Gazdele au schimbat sistemul de aparare care s-a dovedit a fi mult mai eficient, iar faza de atac a fost tratata cu mai multa concentrare si cu efecte vizibile pe tabela de marcaj. Din minutul 35 si pina in minutul 44 HC Dunarea nu a primit nici un gol, dar a inscris de zece ori consecutiv, printre marcatoare aflindu-se Radovici de doua ori, Patru de trei ori, dar si cea mai tinara jucatoare din teren, Marcela Lupu care s-a remarcat din nou prin doua aruncari imparabile de la 9 metri si nu in ultimul rind Liliana Craciun, care a inlocuit-o la pauza pe Horobet.
Din acest moment, antrenoarea braileana a rulat intreg lotul si toate jucatoarele, mai putin cei doi portari, au reusit sa-si treaca numele pe lista marcatoarelor.
In ultimele zece minute, Alina Moroianu a ratat doua aruncari de la 7 metri, Ruscior una, dar a reusit sa sparga gheata si sa inscrie in fata propriilor suporteri Rodica Arbunea, cea care de altfel a si inchis tabela.
Spre deosebire de prima parte a meciului, in repriza a doua HC Dunarea a oferit publicului spectacolul mult dorit.
A fost a doua victorie pe teren propriu din acest retur, in urma careia pe linga jucatoarele din prima garnitura o impresie buna a lasat Marcela Lupu, o handbalista care promite o ascensiune rapida.
Pentru HC Dunarea au marcat Marinela Patru 8, Irina Radovici 7, Marcela Lupu 5, Ramona Ruscior 4, Adriana Leordean 3, Irina Tomuleanu 2, Ana Horobet 2, Liliana Craciun 2, Sanda Asandei, Alina Moroianu, Rodica Arbunea, iar pentru CSM Sibiu Oana Tuca 7, Maria Tuta 4, Paraschiva Voicu 4, Ana Maria Dudescu 4, Alina Deliceanu 3, Maria Codreanu 2, Maria Iesanut 2.

"Am schimbat sistemul de joc la pauza si efectele s-au vazut pe tabela de marcaj" declara, la finalul partidei, Alexandrina Soare

Pentru acest meci, antrenoarea braileana nu si-a facut probleme in privinta rezultatului insa datele problemei, in teren, nu au scutit-o de emotii nici de aceasta data. Alexandrina Soare a intervenit "in forta" la pauza si lucrurile au reintrat pe fagasul normal: "In prima repriza nu ne-a mers apararea. Am vrut sa mentinem acelasi sistem 3 -2-1, dar fetele nu l-au aplicat asa cum trebuie si la pauza l-am schimbat in 6-0 avind in vedere faptul ca echipa adversa nu a avut decit o aruncatoare de afara. Ma bucur ca au marcat toate jucatoarele, dar si ca am mai inscris si noi din aruncari de la 9 metri, taxind intr-un fel faptul ca echipa vizitatoare a avut un portar de talie joasa.
Pe viitor, in mod cert, o voi folosi mai mult si pe Marcela Lupu care a avut o evolutie buna in aceasta partida".
Desi considera ca urmatorul meci va fi unul dificil, prin prisma obiectivului pe care si-l doresc clujencele, Alexandrina Soare nu scoate din calcule un rezultat bun, simbata viitoare, in fata lui "U" Jolidon: "Eu toate meciurile le pregatesc cu gindul la victorie. Clujul se lupta pentru a-si mentine un loc in cupele europene si cred eu ca-si va lua masuri de siguranta. Nu va fi usor, nici greu, noi mergem sa cistigam, acum sa dea Domnul sa ne si iasa".

"Am facut spectacol in partea a doua a meciului" aprecia Teodor Ciochia

La conferinta de presa, directorul sportiv al gazdelor era bucuros ca jucatoarele brailene si-au revenit si au obtinut o victorie la scor, la capatul unei partide in care au marcat toate jucatoarele de cimp: "Dupa un start mai timid, fetele noastre au reusit sa dea drumul la joc si sa creeze un spectacol deosebit pentru publicul care a umplut din nou pina la refuz sala Polivalenta. Inceputul de joc este mai dificil pentru orice echipa deoarece nici una nu vine sa se predea fara lupta chiar daca este pe ultimul loc, asa cum este CSM-ul din Sibiu. Dupa 25 de minute, in care a persistat echilibrul, pauza ne-a gasit cu un avantaj de 4 goluri, iar in partea a doua a meciului au marcat toate jucatoarele de cimp si au oferit si un spectacol de calitate.
Trebuie sa ne gindim acum deja la meciul urmator si sa ne pregatim sa dam o replica serioasa Clujului. "U" Jolidon are un obiectiv ambitios, dar si noi vom lupta din rasputeri sa recuperam macar un punct din cele doua pierdute in tur, la Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii