Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victoria de la Piatra Neamt, un rezultat important in perspectiva mentinerii in Liga

Simbata, HC Dunarea a facut o partida foarte buna in deplasarea de la Piatra Neamt si a reusit sa se impuna cu 23-21, dupa ce si la pauza a avut un avantaj de doua goluri in fata HCF-ului din localitate.
"Am avut un meci greu deoarece formatia gazda isi juca una dintre putinele sanse pe care, teoretic, le mai avea de a se mentine in acest esalon. Dar s-a vazut ca ambitia noastra a fost mai presus de cea a gazdelor" declara, imediat dupa meci, profesoara Alexandrina Soare.
Incurajate frenetic de galeriile lor, cele doua formatii au mers cap la cap pina spre finalul primei reprize, dupa care HC Dunarea a profitat de unele greseli ale gazdelor si s-a distantat la doua goluri.
Momentul psihologic al meciului s-a derulat la jumatatea celei de-a doua reprize. Gazdele reusisera sa revina in joc si tabela consemna un avantaj de patru goluri in favoarea lor, 18-14.
"A fost, intr-adevar, un moment foarte important si am schimbat din mers tactica. Am cerut un time out si le-am explicat jucatoarelor noua schema de joc. Am trecut-o pe Tomuleanu pe post de inter si tot jocul s-a derulat pe partea ei, astfel ca am reusit sa marcam de doua ori prin Asandei, iar in faza imediat urmatoare, Patru a marcat din 7 metri. Apararea noastra la semicerc a functionat foarte bine si un merit deosebit l-a avut Asandei, care le-a anihilat pe jucatoarele cele mai periculoase ale adversarelor, Iulia Puscas si Tataru, astfel ca jocul a inceput sa curga in favoarea noastra si am reusit un succes foarte important", a adaugat tehniciana braileana.
Pe linga apararea ermetica si atacul eficient, un rol important in obtinerea succesului a avut si portarul Dana Goldic, care prin interventiile sale a dat multa siguranta fazei defensive in fata unei formatii care a jucat destul de dur pentru a-si realiza obiectivul.
In doar noua minute, HC Dunarea a reusit sa egaleze la 19 si apoi sa cistige cu 23 la 21.
"Dupa un meci extrem de tensionat, dur, in care este adevarat ca am si ratat si am facut si destule greseli tehnice, am reusit sa cistigam doua puncte foarte pretioase. Acum speram sa pregatim la fel de bine si partida cu Oltchim, de la sfirsitul acestei saptamini si fac un apel inca de pe acum la iubitorii handbalului brailean sa vina la sala Polivalenta sa ne sustina in numar cit mai mare", a mai mentionat Alexandrina Soare.
Pentru HC Dunarea au marcat Marinela Patru 11, Liliana Craciun 5, Irina Radovici 3, Sanda Asandei 2, Irina Tomuleanu 2 iar principalele marcatoare ale gazdelor au fost Tataru Bucur 9 si Mosor 4.

"A fost un meci de infarct", considera Ionel Antihi, presedintele Consiliului de Administratie al HC Dunarea

Prezent, ca de obicei, la toate partidele pe care le disputa formatia braileana, indiferent de locul de desfasurare, Ionel Antihi a trait si de aceasta data la maxima intensitate toate momentele jocului, dar si marea bucurie de la finalul jocului care a consfintit o victorie atit de necesara.
"O partida intre doua echipe, care are ca obiectiv mentinerea in Liga Nationala, nu putea fi decit una cu scintei, mai ales ca gazdele isi disputau una dintre ultimele sanse. A existat si un moment psihologic, bine gestionat de antrenoarea Alexandrina Soare si de handbalistele noastre, bineinteles ca un aport substantial avind si cei aproximativ 100 de suporteri braileni, care au facut un adevarat spectacol in sala de la Piatra Neamt. Dupa emotiile pe care le-am trait in timpul meciului, caci a fost intr-adevar un meci de infarct, bucuria a fost la fel de intensa. Sper ca la partida pe care o vom disputa la sfirsitul saptaminii, cu Oltchim, ultima pe teren propriu din tur, sa avem o evolutie la fel de buna", aprecia Ionel Antihi, presedintele Consiliului de Administratie al HC Dunarea
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii