Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victima: Braila

Cotidianul" din 16 mai publica o stire pe care mi-o doresc din toata inima adevarata: Consiliul Judetean Braila intentioneaza sa dea in judecata organizatia Mental Disabilities Rights International (MDRI), cea care se face vinovata de trunchierea adevarului privitor la situatia copiilor si adultilor cu handicap mintal de la Spitalul Sf Pantelimon.
Publicarea raportului MDRI a lovit mijloacele de informare in masa ca un traznet. Fara nici un avertisment, pe furis, si cu evidenta agenda politica, MDRI a "embargoed" pina pe 10 mai raportul privitor la asa-zisele abuzuri ale drepturilor persoanelor cu handicap mintal din Romania, numai ca sa aiba asigurat impactul mediatic. Cu exact o saptamina inainte de planificatul raport privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, MDRI a gasit de cuviinta sa faca publice rezultatele unor investigatii efectuate cu aproximativ un an inainte. Presa romaneasca a tot vorbit despre posibilele motive ale acestei evidente lovituri sub centura. Baronesa Nicholson insasi a venit in sprijinul Romaniei. Autoritatile de la Braila, Timisoara si din celelalte locuri incriminate de raport s-au dezvinovatit si au aratat ca situatia nu mai e demult cea prezentata in raport. Baronesa Nicholson a explicat, la rindu-i, ca dorinta MDRI de a arunca o lumina negativa asupra Romaniei si progreselor ei in reforma copiilor institutionalizati e legata de problema adoptiilor internationale, pe care Romania le-a sistat in conformitate cu legislatia europeana. Marile ziare americane, New York Times si Washington Post, care s-au grabit sa preia rezultatele raportului, au prezentat, a doua zi, materiale vagi in care prezentau trunchiat dezmintirile autoritatilor din Bucuresti. Dar raul fusese facut, iar Romania primise inca o palma pentru o situatie de care, in mare masura, nici autoritatile de astazi, si nici populatia nu sint vinovate.
Din pacate, terfelita in urma exercitarii agendei politice a MDRI a iesit Braila. Nu a fost durere mai mare pentru mine ca brailean, cititor zilnic chiar al acelor ziare, New York Times si Washington Post, decit aceea de a realiza ca fotografia infioratoare pe care MDRI o atasase la raportul sau provenea de la o institutie din Braila, iar ca orasul meu natal era mentionat in vazul intregii lumi ca locul in care ar avea loc acele atrocitati.
Desi am avut prezenta de spirit de a intelege ca autorii raportului avusesera un scop bine determinat in intocmirea acelui raport si in oprirea publicarii lui pina in 10 mai, zilele urmatoare au venit cu din ce in ce mai multe dovezi ca totul fusese o falsificare grosolana. Catre sfirsitul saptaminii, insa, am devenit din ce in ce mai ingrijorat. si totusi, aceasta organizatie va scapa nepedepsita? Chiar daca nu va avea impactul de media pe care fotografiile nefericite l-au avut, poate ca e cazul ca de undeva sa vina vreun fel de sanctiune impotriva MDRI, imi spuneam din ce in ce mai apasat de nedreptatea comisa. Poate ca trebuie sa organizam ceva, un protest public pe Internet, pe care sa il trimitem acelor domni de la MDRI care au decis sa ne improaste pe nedrept orasul cu noroi. Sau poate...
Hotarirea Consiliului Judetean vine la momentul oportun! Da, a ii da in judecata pe autorii respectivului raport, raport care a facut mai mult rau Brailei decit multii ani de distrugere ai comunismului, este datoria morala a orasului. Si daca e nevoie de voluntari pentru a sustine cauza Brailei in acest proces, ma grabesc sa imi ofer umilul ajutor!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii