Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viceprimarul Vasioiu nu mai admite sa i se schimbe atributiile

Viceprimarul municipiului, Daniela Vasioiu, nu mai accepta sicane din partea primarului. Vasioiu a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca s-a saturat sa tot inghita deciziile primarului de a-i atribui diverse competente si apoi de a-i retrage din atributii, astfel incit este pregatita ca, la proxima miscare de acest gen a lui Constantin Cibu, sa riposteze. Vicele face aceste declaratii cu numai doua zile inainte de posibila aparitie a unei noi decizii de modificare a atributiilor celor doi viceprimari, anuntata deja de edilul-sef.
Primarul Cibu a declarat, zilele trecute, intr-o conferinta de presa, ca, de la 1 februarie, ii va mai retrage lui Vasioiu o serie de atributii si o va lasa sa se ocupe doar de Seroplant si de Cultura, restul urmind sa cada in sarcina celuilalt viceprimar, Lucian Tilea.
Daniela Vasioiu a precizat insa ieri ca, deocamdata, Cibu nu a emis nici o dispozitie pe aceasta tema, astfel incit, la acest moment, are atributiile stabilite acum citeva luni. "Mie nu mi se pare productiva luarea unei asemenea decizii, sa zapacesti atributiile si sa le dai pe o parte si pe alta. Cind iei o decizie, trebuie sa ai un motiv si argument sa o iei, altfel poate fi contestata. De ce sa ajungem la astfel de situatii? In momentul in care iei competentele unui viceprimar, trebuie sa ai o justificare, ca lucrurile nu au mers bine. Pina acum, de cite ori mi-a luat din competente, nu am zis nimic, dar de aici incolo sint hotarita, daca se intimpla acest lucru, sa ripostez, pentru ca faptul ca mi-a luat din competente, pina acum, nu a dus la revigorarea domeniilor respective, ci dimpotriva", a spus vicele.
Intrebata daca riposta va fi una in instanta, Vasioiu a explicat: "Voi face contestatie in instanta, evident, in contencios administrativ. Daca as fi fost viceprimar independent, nu mi-as fi batut capul, dar atit timp cit reprezint PD acolo, evident ca-mi bat capul, pentru ca, altfel, daca nu ripostez, inseamna ca domnul primar a avut dreptate si ca nu mi-am facut treaba".

"Eu nu stiu ce cistig va avea PNL, daca se va inscrie domnul Tilea acolo"

Vasioiu are o posibila explicatie si pentru faptul ca primarul declara public ca ii va lua din atributii, dupa care amina emiterea deciziei respective: "Dinsul inca sovaie si probabil ca e vorba de acea incercare a domnului Tilea de a-l duce cu zaharelul, ca va reveni in PNL. Eu nu stiu ce cistig va avea PNL, daca se va inscrie domnul Tilea acolo. Dinsul a fost bine-mersi intr-o aripa a PNL, cind a vazut ca nu se stie in ce parte o iau lucrurile s-a declarat independent, ramine independent pina se termina mandatul, ca sa nu-si piarda calitatea de viceprimar, si ii promite domnului primar ca se va inscrie dupa aceea in PNL, ca poate mai vrea sa candideze la ceva, si ii trebuie o sustinere politica. Poate si-o fi dorind domnul Tilea Directia Serviciilor Publice, pentru ca in afara acelei parti care este cea mai delicata, aceea a dialogului cu cetateanul amarit care nu are o casa, mai are inca in portofoliu niste imobile care se mai restituie. O fi avind un interes aici, Dumnezeu stie!".
Cit despre comentariile edilului-sef, cum sa le schimbe sistematic atributiile viceprimarilor, pentru ca acestia sa cunoasca toate domeniile, Vasioiu ii multumeste pentru intentie, dar il asigura ca stie destule, pentru ambitiile administrative pe care le are: "Ii multumesc pentru increderea pe care o are, pentru dorinta domniei sale de a ma aduce la nivelul sau de cunoastere, pentru a-i fi un potential contracandidat viabil, ma onoreaza o astfel de apreciere, dar eu sint multumita cu ceea ce am invatat din administratie si am spus deja ca nu voi mai candida la functia de primar. Daca doreste sa-l pregateasca pe domnul Tilea, este problema domniei sale!".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii