Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viceprimarul Tilea: "La Luciana mi-a placut ca o chema ca pe mine. Si am fost curiosi daca Lucian plus Luciana da un numar mare sau iese un numar mic acolo"

Reporter: Sarcina mea este ingrata. Nici nu stiu cum sa te intreb.
Tilea: Stiu, ai primit mai multe scrisori pe adresa redactiei, in care lumea intreba daca este adevarat ca sint mare crai. Ei bine, cu riscul de a te dezamagi, iti zic ca nu sint. De fapt, ca sa nu fiu inteles gresit, iti zic ca nu sint mai mare ca altii. Nu stiu ce tot ii intereseaza pe unii viata mea particulara! Stiu ca sint persoana publica, dar nu cred ca lumea doarme mai bine noaptea daca afla cu cine si pe unde anume umbla Tilea, adica eu. Am mai spus-o: eu sint cu Ana Harapescu, pe care o si salut pe aceasta cale. Ii transmit sa ma astepte diseara, chiar daca o sa intirzii un pic. Asta este, munca la viceprimarie presupune multe sacrificii!
Reporter: Esti cu Ana sau esti si cu Ana?
Tilea. Nu, sint cu Ana. Sincer, nici nu am timp sa umblu cu alte femei, pentru ca serviciul pe care il am imi ocupa tot timpul. Sint si stresat de multe ori, iar asta este un mare handicap. Trebuie sa fii Superman ca sa faci fata pe mai multe fronturi, ca sa zic asa.
Reporter: Sa le luam in ordine. Cum a fost cu Monica?
Tilea: Vezi ca esti gresit informat! Deci mai intii a fost Luciana, nu Monica. Cu Luciana a fost alta treaba, dar in linii mari aceeasi. Nu stiu, la ea mi-a placut ca o chema ca pe mine, desigur ma refer la numele in varianta feminina. Am vrut sa vad ce se intimpla daca facem adunarea intre Lucian si Luciana. Concret, amindoi am fost curiosi sa aflam daca Lucian plus Luciana da un numar mare sau un numar mic acolo.
Reporter: Si cum a iesit?
Tilea: Pai, dupa ce ne-am adunat de citeva ori, asta ca sa fim siguri ca nu gresim la calcule, am constatat ca a iesit un numar mic. Aproape nesemnificativ. Si am renuntat sa ne mai adunam. Prin metoda reducerii la absurd, am incercat sa adunam toate aceste numere mici, sa vedem daca ne iese unul mare. Aiurea, de data asta n-a iesi nimic. Pacat, a fost singura data in viata cind am simtit ca sint indragostit de matematica, daca intelegi ce vreau sa spun.
Reporter: Si ajungem si la Monicaaaa.
Tilea: Te rog frumos sa rectifici, da? Deci nu ajungem la Monica, ca n-ai tu fata de Monica. Trebuia sa zici ca ajung la Monica, adica numai eu. Mda, scuzele iti sunt acceptate. Revenind la Monica, vreau sa-ti spun ca a fost si este o mare doamna. Am invatat multe de la ea, de la un moment dat era sa mi-o pun pe Ana in cap. Norocul meu a fost ca mi-a trecut prin cap sa-i zic Anei ca am citit citeva carti interesante, care mi-au largit orizontul de imaginatie. Vezi tu, sint si cartile astea bune la ceva. In rest, ce sa-ti mai zic? S-a terminat asa cum a si inceput. Adica brusc si deodata. Ce imi pare mie bine este ca treaba asta nu a afectat in nici un fel activitatea din Primarie. Ce naiba, doar sintem amindoi profesionisti!
Reporter: Si cu voia ta, ultima dar nu cea din urma, Gabita!
Tilea: Ai pronuntat cumva numele Gabita? Huooo, si mai spuneti ca voi ziaristii sinteti solidari unul cu celalalt, ca breasla este strins unita. Cu Gabita este altceva.
Reporter: Este?
Tilea: Da, este, care-i problema? Eu am plecat de la ideea ca, in calitate de viceprimar, trebuie sa am o relatie apropiata cu presa. Sa tin aproape de jurnalisti. Si cum nu am porniri nefiresti, mi se pare corect sa tin aproape de jurnaliste. Ce-i rau in a da cit mai multe interviuri unei ziariste? Ea ma intreaba si eu ii raspund.
Reporter: Si ce te-a intrebat ultima data?
Tilea: Sper sa nu fiu inteles gresit, dar exact asa m-a intrebat: "Domnule viceprimar, mai Lucian, ma duci si pe mine cu motocicleta ta in Galati, sa mincam ceva?" Trebuie sa recunosti ca este o intrebare jos palaria. O intrebare directa, care ar taia rasuflarea oricarui interlocutor ca mine. Ce naiba poti sa raspunzi la o astfel de intrebare? Sa zici nu, adica sa te pui rau cu o ziarista, cind totul se poate rezolva extrem de simplu, gonind pe Dig cu 150 km/h? Am zis "Da", dar nu ca la Starea Civila, si am plecat la Galati. Nu ma intreba alte treburi, ca nu-ti spun absolut nimic. Tot ce pot sa-ti zic este ca mincarea a fost foarte buna si nici nota de plata nu mi s-a parut exagerata.
Reporter: Pentru anul 2007 ce planuri ai?
Tilea: Vreau sa continui pe aceeasi linie, caci vad ca electoratul este extrem de multumit de prestatia mea. Apropo, nu stiu daca ti-am zis, dar Luciana, Monica si Gabita mi-au promis ca ma vor vota in 2008. Asta inseamna ca mi-am facut datoria cu virf si indesat, si subliniez cuvintul indesat! Doamnelor, votati Tilea! Lucian Tilea!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii