Mergi la conţinutul principal

Vezi multă nedreptate?

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Nu să te lupți cu nedreptatea este scopul tău, ci să te rogi pentru binele celui pe care-l vezi nedrept și să-l binecuvântezi. Ca și tine, este fiul Lui Dumnezeu și este singura luptă bună. Nu ai fi văzut nedreptatea lui, dacă la rândul tău nu ai face loc nedreptății. Dar pentru că vezi nedreptatea, asta ai de îndreptat. Dar nu în celălalt, ci în tine, prin rugăciune pentru celălalt și binecuvântare, până nu-l mai vezi astfel. Celălalt este doar un prilej de a oferi binecuvântare și iubire necondiționată. Persoanele se pot schimba, dar situațiile vor fi mereu aceleași, iar și iar, până când lecția ta este învățată, fiindcă Dumnezeu ne dorește asemenea după desăvârșirea Lui, și nu doar după Chip.

Dumnezeu este doar Iubire.

Ceea ce pare că fac sau îți fac alții este obstacolul tău, în care îți stă mântuirea.

Și pentru că primești ceea ce dai, urmează, de astăzi, sfatul lui Hristos:

 

Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,

Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.

(Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 5, 44-45)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro