Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veterinarii au intrat in "priza" pentru perioada sarbatorilor

"In perioada premergatoare sarbatorilor, toti medicii veterinari din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si de Siguranta Alimentara, Circumscriptiile Sanitare Veterinare si de Siguranta Alimentara, precum si din Circumscriptiile Sanitare Veterinare Zonale, vor verifica modul in care sint respectate conditiile sanitare veterinare din pietele agroalimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, valorificare a produselor de origine animala si de alimentatie publica. Totodata, la nivelul DSVSA, CSVSA si CSVZ, se va asigura permanenta, existind un program de lucru afisat la loc vizibil, ce se deruleaza intre orele 8.00 si 20.00", ne-a declarat Caragata Nita, seful Serviciului Igiena si Sanatate Publica din cadrul DSVSA Braila. Printre masurile intreprinse de veterinari se numara: identificare si monitorizarea tuturor producatorilor si comerciantilor care sacrifica si prelucreaza carne de porc; identificarea si monitorizarea tuturor fermelor sau gospodariilor particulare de unde se vor livra animale pentru taiere; controlul starii de sanatate a animalelor si admiterea pentru sacrificare, in vederea consumului public, numai a animalelor sanatoase, crescute in gosodarii, ferme si localitati indemne de boli transmisibile; instruirea sub semnatura a persoanelor care efectueaza examenul trichineloscopic.
Examenul trichineloscopic se va face de catre personalul veterinar desemnat de Autoritatea Sanitara Veterinara Judeteana. In municipiul Braila, acest examen se face la sediul circumscriptiei din Str. 1 Decembrie 1918, Bl. H, si in Piata Halelor, la statiunea pentru controlul alimentelor. In judet, examenul se efectueaza la CSVSA Faurei, in incinta pietei agroalimentare, si la sediile circumscriptiilor cu activitate concesionata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii