Veteranii brăileni se pregătesc de sărbătoare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Veteranii brăileni se pregătesc de sărbătoare

Peste 4.000 de veterani de război şi văduve ale eroilor morţi pe front vor fi sărbătoriţi vineri, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război . Asociaţiile de veterani din Brăila au prezentat, în cadrul Comitetului de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice de la Prefectură, acţiunile pe care le vor organiza în ziua de 29 aprilie. Subprefectul judeţului Brăila, Veronica Macri, a apreciat efortul asociaţiilor de veterani şi al autorităţilor locale implicate în organizarea diferitelor festivităţi, deoarece este important ca tânăra generaţie să ia aminte de jertfa înaintaşilor. În cadrul Comitetului au fost prezentate informări privind acţiunile ce vor fi întreprinse pe 29 aprilie de către Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război (ANVR) - filiala Brăila, prin preşedintele Bratu Buzea, Uniunea Veteranilor de Război Brăila, prin preşedintele Gheorghe Bute, precum şi de Asociaţia Veteranilor de război din MAI. Deoarece ziua Veteranilor coincide cu sărbătoarea ortodoxă Izvorul Tămăduirii, slujbele religioase vor cuprinde şi rugăciuni de pomenire pentru eroii căzuţi în lupte. La Brăila mai sunt în viaţă circa 3.900 de membri ai ANRV, majoritatea fiind văduve de război, circa 2.700 şi numai 1.200 sunt veterani de război. Uniunea Veteranilor de Război Brăila are peste 700 de membri.

Ziua Veteranilor, sărbătorită şi la Făurei

Asociaţia Veteranilor de Război Brăila, în colaborare cu Primăria oraşului Făurei organizează vineri, 29 aprilie, în localitate, o serie de activităţi tematice. Începând de la ora 11.00, vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor din parcul central al oraşului, apoi vor fi înmânate diplome veteranilor de război şi văduvelor de război care vor participa la eveniment, iar fanfara va prezenta onorul. Casa de Cultură a oraşului va găzdui un program artistic susţinut de formaţia de muzică uşoară din localitate.

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte anual, pe 29 aprilie, ca semn de recunoaştere a meritelor celor care au luptat pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. Titlul de veteran de război a fost instituit în România la 29 aprilie 1902, prin Decretul Regelui Carol I, pentru luptătorii din Războiul de Independenţă din 1877-1878. Potrivit legislaţiei actuale, în categoria veteranilor de război intră persoanele care au luptat în primul şi/sau în cel de-al doilea război mondial.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro